Δ. Παπαδημητρίου: Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να υποσχεθεί φορολογικό καθεστώς σαν της Βουλγαρίας

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συγκριθεί με το φορολογικό καθεστώς της Βουλγαρίας και της FYROM και καμία κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να υποσχεθεί τέτοιο χαμηλό ποσοστό φορολογίας, αντίστοιχο των δύο χωρών“, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, στην συνάντησή του με τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στην αίθουσα του ΕΒΕ Κοζάνης.

Ο Δ. Παπαδημητρίου σε ερώτηση για τις επιχειρήσεις που “μεταναστεύουν” σε γειτονικές χώρες με πολύ χαμηλό ποσοστό φορολόγησης, δήλωσε ότι μπορεί να υπάρχει χαμηλή φορολογία, αλλά απουσιάζει κάθε είδους προστασία αναφορικά με τη νομισματική πολιτική, γεγονός το οποίο οι επιχειρήσεις, όταν αποφασίσουν να προβούν σε μεγάλες επενδύσεις, λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης, Κώστας Κυριακίδης, ανέλυσε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται στην ΠΕ Κοζάνης, αλλά και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, από τις μειωμένες χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις, εξαιτίας των υψηλών ποσοστών του ΑΕΠ που παρουσιάζει η περιοχή λόγω παρουσίας της ΔΕΗ. Ο υπουργός ανέφερε ότι παρόμοια προβλήματα με πλασματικό ποσοστά του ΑΕΠ έχουν και άλλες περιφέρειες της χώρας και σημείωσε ότι “το θέμα προσκρούει στην νομοθεσία της ΕΕ που ισχύει για όλα τα κράτη μέλη“, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα το έχει θέσει στην αρμόδια επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Κορίνα Κρέτσου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ