Κι επίσημα στον Σάμι Φάις η Καλογήρου

Κι επίσημα τα καταστήματα υποδημάτων Καλογήρου της οικογένειας Λεμονή θα περάσουν στον επιχειρηματία Σάμι Φάις, όπως προέκυψε από την τριμερή σύσκεψη που είχαν στο Υπουργείο Εργασίας οι εκπρόσωποι της εταιρείας. Η τριμερής σύσκεψη αφορούσε στην καταβολή των δεδουλευμένων των 380 εργαζομένων, τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και το μέλλον της επιχείρησης. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί για ένα μήνα.

Η επιχείρηση έχει δεσμευμένους τους τραπεζικούς της λογαριασμούς από τον Φεβρουάριο του 2010, λόγω χρεών, ενώ ήδη έχει “μπει λουκέτο” σε 4 μεγάλα καταστήματα.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, η Καλογήρου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες για την εξαγορά της από τον όμιλο επιχειρήσεων Σάμι Φαις (Adidas, Puma, Factory Outlets). Οι διαπραγματεύσεις οποίες όπως δήλωσαν θα ολοκληρωθούν σύντομα.

Στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί, με μεγαλύτερο μέτοχο τον Σάμι Φάις, θα μεταβιβασθούν τα σημεία πώλησης και τα σήματα, ενώ  ο γνωστός επιχειρηματίας έχει  αναλάβει την υποχρέωση να διατηρήσει το σύνολο των θέσεων εργασίας.

Επίσης, η εταιρεία να καταβάλει τους μισθούς Μαρτίου έως τις 10 Μαΐου, να καταθέσει υπόμνημα με το σχέδιο εξαγοράς, χρονοδιάγραμμα ενεργειών της για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των εργαζομένων και να προχωρήσει σε ουσιαστική διαβούλευση με τους εργαζόμενους, το κλαδικό σωματείο και την Ομοσποδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Σήμερα η αλυσίδα αριθμεί οκτώ καταστήματα (ένα outlet στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα) και δύο ακόμη στην Κύπρο (σε Λεμεσό και Λευκωσία). 

Βάσει του ισολογισμού του 2014, οι ζημιές της εταιρείας άγγιξαν τα 11,1 εκατ ευρώ, με τις συσσωρευμένες ζημιές της αγγίζουν τα 49,5 εκατ. ευρώ. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ