Ο Φίλιππος της Αγγλίας εγκαταλείπει τα βασιλικά του καθήκοντα

Σάλο προκάλεσε η εσπευσμένη κλήση όλου του προσωπικού της βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο με τις φήμες να οργιάζουν μέχρι να ανακοινωθεί περί τίνος επρόκειτο. Εν τέλει, όπως γνωστοποιήθηκε, το ερχόμενο Φθινόπωρο, ο πρίγκιπας Φίλιππος της Αγγλίας θα εγκαταλείψει τα καθήκοντά του.

Prince Philip_002_980620

Ο 96χρονος Φίλιππος, εδώ και πέντε χρόνια, έχει ανακοινωθεί επισήμως ότι θα απείχε στο εξής από τα περισσότερα από τα καθήκοντά του, ενώ και η βασίλισσα Ελισάβετ δεν ασκεί πλέον μια σειρά από τα βασιλικά της καθήκοντα, λόγω ηλικίας. Ωστόσο θα παραμείνει στη θέση της.  

Prince Philip_003_980620

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ:

Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ο Δούκας του Εδιμβούργου αποφάσισε από φέτος το φθινόπωρο να μην τηρεί πλέον δημόσιες υποχρεώσεις. Στην απόφασή του αυτή, ο δούκας έχει την πλήρη στήριξη της Βασίλισσας.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος προηγουμένως θα παραστεί σε προγραμματισμένες υποχρεώσεις, μεταξύ της τρέχουσας περιόδου και Αυγούστου, ατομικά και συνοδεύοντας τη Βασίλισσα.

Συνεπώς ο Δούκας δεν θα δέχεται νέες προσκλήσεις για επισκέψεις και υποχρεώσεις, αν και μπορεί να επιλέγει να παρίσταται σε ορισμένες δημόσιες εκδηλώσεις από καιρού εις καιρόν.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου είναι Προστάτης, Πρόεδρος ή μέλος σε περισσότερες από 780 οργανώσεις, στις οποίες θα συνεχίσει να μετέχει, παρά το γεγονός ότι δεν θα έχει πλέον ενεργό ρόλο με την παρουσία του σε υποχρεώσεις.

Η Μεγαλειότητά της η Βασίλισσα Ελισάβετ θα συνεχίσει να εκτελεί το πλήρες πρόγραμμα των επίσημων υποχρεώσεων με την υποστήριξη των μελών της Βασιλικής Οικογένειας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ