Νέο διοικητικό συμβούλιο στον ΣΕΚΕΕ

Το νέο διοικητικό συμβούλιο ανέδειξε στην 7η Τακτική Γενική Συνέλευση του o Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26/4/2017 στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Στην εκλογικέ-απολογιστική συνέλευση παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες του συνδέσμου στην προηγούμενη διετία. Οι βασικοί άξονες που κινήθηκαν είναι αυτοί της εξωστρέφειας, της ανάπτυξης του οικοσυστήματος, της προσέλκυσης επενδύσεων και των παρεμβάσεων προς την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς για την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των δυνατοτήτων των εταιρειών μελών στην ελληνική οικονομία.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα και κατένειμε αρμοδιότητες ως ακολούθως:

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο:

Κωνσταντίνος Χανιώτης, (Telenavis), πρόεδρος

Γιώργος Καραντώνης, (Motivian), αντιπρόεδρος

Παντελής Αγγελίδης, (Vidavo), γενικός γραμματέας

Σπύρος Καράμπαμπας (Softweb), ταμίας

Πάρης Κωνσταντίνου (Protonyx), μέλος

Γιώργος Μαρκατάτος (Regate), μέλος

Δημήτρης Τσίγκος (Virtual Trip), μέλος

Γενικός Διευθυντής

Γιάννης Κωτσής – Γιανναράκης             

Επίσης εξελέγησαν ως αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ οι:

Άγγελος Αναγνώστου (Softone)

Δημήτρης Κολοκοτρώνης (Fasmetrics)

Η νέα σύνθεσή του αντανακλά τη δυναμική μέχρι σήμερα παρουσία που οδήγησε στην καθιέρωσή του ως ένα σημαντικό φορέα καινοτομίας με διεθνή αναγνώριση, ενώ παράλληλα οι προκλήσεις του μέλλοντος φέρνουν τις δραστηριότητες του κλάδου στο επίκεντρο της ψηφιακής επικοινωνίας.

Στη ΓΣ ανακοινώθηκε η συμμετοχή στον ΣΕΚΕΕ των νέων μελών iLink, Omega Technology και Simply POS.

Μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης, ακολούθησε ανοικτή εκδήλωση σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών,με θέμα: «Κεφάλαια για την Καινοτομία – το νέο τοπίο χρηματοδότησης των καινοτομικών επιχειρήσεων της τεχνολογίας», όπου παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης και κεφαλαιουχικής ενίσχυσης των εταιρειών τεχνολογίας που προσφέρονται από το Χρηματιστήριο και τα επενδυτικά σχήματα που υποστηρίζονται από το νέο επενδυτικό ταμείο Equifund μέσω της συνεργασίας της ελληνικής πολιτείας με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων – EIF.

Στην εκδήλωση, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, του Χρηματιστηρίου αλλά και επενδυτές από τα Venture Capital Funds οι οποίοι συζήτησαν με τα μέλη του ΣΕΚΕΕ σχετικά με την προετοιμασία των επιχειρήσεων με τον καλύτερο τρόπο ώστε να αντλήσουν κεφάλαια, να διευρύνουν τις δραστηριότητες τους, να αποκτήσουν μεγαλύτερη εξωστρέφεια και να ενισχύσουν την αναπτυξιακή τους προοπτική.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενώ στον πάνελ της συζήτησης συμμετείχαν οι: Θανάσης Μισδανίτης, Γραφείο Αντιπροεδρίας Κυβέρνησης, Παντελής Λάμπρου, Διευθυντής Στρατηγικής Επικοινωνίας & Ανάλυσης Αγορών του ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Γεωργία Μουλά, Διευθύντρια Listings Division του ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Γιώργος Καραντώνης, Αντιπρόεδρος ΣΕΚΕΕ, Θανάσης Καλέκος, Partner Odyssey fund), Αλεξάνδρα Χολή, Metavallon.

Ο ΣΕΚΕΕ θα παρουσιάσει τον απολογισμό της πέμπτης συνεχούς διοργάνωσης της ελληνικής αποστολής στο Mobile World Congress 2017, στο πλαίσιο του συνεδρίου “Infocom Mobile Connected World” την Πέμπτη 4 Μαΐου το Divani Caravel.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ