Ο Σάμι Φάις “ξεκλειδώνει” το επερχόμενο λουκέτο στην “Καλογήρου”

Την ώρα που το λουκέτο “στοιχειώνει” τα καταστήματα Καλογήρου, η οικογένεια Λεμονή φαίνεται ότι εναποθέτει τις ελπίδες της σε μια νέα επιχειρηματική πρόταση από τον έμπειρο Σάμι Φάις και τα Αττικά Πολυκαταστήματα, προκειμένου να καταφέρει να επιβιώσει.

Ο επιχειρηματίας διαθέτει συμφωνία MoU με τις πιστώτριες τράπεζες της αλυσίδας Καλογήρου και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτές τις ημέρες γίνεται εντατική επεξεργασία τόσο των δυνατοτήτων απομείωσης των χρεών της Καλογήρου όσο και του βέλτιστου business plan αναδιάρθρωσης της αλυσίδας. Αν όλα προχωρήσουν ομαλά, αναμένεται στην κατοχή του να περάσουν περίπου 30 καταστήματα της υπεραιωνόβιας αλυσίδας, που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, διαθέτει “μοναδικό λιανικό DNA”, συνδυάζοντας το δικό της brand με άλλα διεθνή, που όμοιό της δεν συναντά κανείς “ούτε στην Ευρώπη”.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από την οικονομική συμφωνία απομείωσης των χρεών της Καλογήρου και τις υπόλοιπες χρηματοοικονομικές διευθετήσεις, ο δυνητικός επενδυτής επιχειρεί ήδη να εξασφαλίσει τη συνέχεια των σχέσεων με τους διεθνείς προμηθευτές, ώστε η φίρμα Καλογήρου να συνεχίσει τη δραστηριότητά της διατηρώντας επαρκές στοκ εμπορευμάτων.

Αν για κάτι, είναι γνωστός ο Σάμι Φάις, είναι για την ικανότητά του να διακρίνει τις ευκαιρίες και τις προοπτικές που ανοίγονται σε κάθε επιχειρηματική του κίνηση. Πρόκειται για τον άνθρωπο που επένδυσε το 1977 στην τότε άγνωστη αμερικανική εταιρία Nike, η οποία αφενός μετατράπηκε σε παγκόσμιο κολοσσό και αφετέρου αποτέλεσε το πρώτο πεδίο επιχειρηματικής επιτυχίας για τον ίδιο, ο οποίος κατέστη ένας από τους πιο υπολογίσιμους συνεργάτες της στην Ευρώπη.

Γύρω από την αντιπροσωπεία της Nike έστησε έναν πολυσχιδή εμπορικό όμιλο, την Elmec Sport, την οποία φρόντισε να πουλήσει επίσης στον σωστό χρόνο, το 2007, στον εφοπλιστή Θανάση Λασκαρίδη. Σύντομα η εταιρεία μεταπωλήθηκε στον όμιλο Folli Follie και το εμπορικό της εκτόπισμα εξακολουθεί να αποτελεί βασικό στοιχείο της εγχώριας αγοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ