Από Μάιο έως Οκτώβριο ανοιχτά τα καταστήματα και Κυριακές

Τελικά το άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές, ενώ υποτίθεται είχε τεθεί εκτός τάπητος, όχι μόνο επανήλθε, αλλά κατοχυρώθηκε.

Έτσι, η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές προβλέπει το άνοιγμα όλων των καταστημάτων τις Κυριακές από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο. Με βάση τη συμφωνία, όλα τα καταστήματα ανεξαιρέτως μεγέθους και δραστηριότητας θα μπορούν να είναι ανοικτά τις Κυριακές από τον Μάιο μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου. Να σημειωθεί ότι στις τουριστικές περιοχές, οι οποίες προσδιορίστηκαν με διάταγμα του 1976, η πλειοψηφία των καταστημάτων μπορούσε να λειτουργήσει και με το υφιστάμενο πλαίσιο, ωστόσο απαγορευόταν η λειτουργία των καταστημάτων με εμβαδόν άνω των 250 τ.μ.

Από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης διευκρίνισαν ότι αν και ήταν αντίθετοι, ήταν απαραίτητο για να κλείσει η συμφωνία, καθώς δεν υπήρχαν περιθώρια αντίστασης. Η απόφαση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε τις αντιδράσεις της ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, οι οποίες έχουν προγραμματίσει σήμερα κοινή συνέντευξη τύπου.

Μάλιστα, χτες η ΕΣΕΕ ανακοίνωσε την απόφασή της για το κλείσιμο των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή στις περιοχές όπου προγραμματιζόταν να είναι ανοικτά, λόγω των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Πάντως ο Δ. Παπαδημητρίου, σε ερώτηση για το αν συμφωνεί με το μέτρο σημείωσε ότι “φυσικά διαφωνούσαμε, αλλά είναι κάτι που γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική. Μπορούμε να το δούμε και αυτό σαν εκσυγχρονισμό”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ