Τσούκλερης: “Επιμονή και τρέξιμο χρειάζονται για να επιτύχει μια Startup”

Ο Δ. Τσούκλερης, στο πλαίσιο του Wednesday StartUp MeetUp@THEA, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Απριλίου, παρουσίασε στους παρευρισκόμενους την ιδέα της εταιρείας νανοτεχνολογίας που δημιούργησε στα τέλη του 2014, τα σχέδιά του, τα εμπόδια που συνάντησε αλλά και το μυστικό της επιτυχίας της εταιρείας.

Η Nanoviis αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες startup του incubator της ΘΕΑ. H Nanoviis χρησιμοποιεί τη νανοτεχνολογία για τη δημιουργία προϊόντων τα οποία διευκολύνουν την καθημερινή μας ζωή, όπως είναι τα προϊόντα αδιαβροχοποίησης και καθαρισμού. Ανάμεσα στις επιτυχίες της μετρά και τη συνεργασία με τη γνωστή εταιρεία χρωμάτων Berling. Ο Δ. Τσούκλερης, στο πλαίσιο ανοικτής συζήτησης μοιράστηκε, σε μια ανοικτή συζήτηση, την εμπειρία του, τις δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετώπισε κατά τα πρώτα βήματα του, την σημερινή του πορεία και προοπτικές καθώς και την συμβολή της ΘΕΑ και του ΕΒΕΑ στο εγχείρημα του.

Ο ιδρυτής της Nanoviis δεν παρέλειψε να δηλώσει την ευγνωμοσύνη του στο εκκολαπτήριο της ΘΕΑ και του ΕΒΕΑ αναφέροντας διαρκώς την πολύτιμη βοήθεια που έλαβε από αυτούς. Μάλιστα, συμβούλευσε τους μελλοντικούς startupper να μην αλλάζουν incubator όπως και να έχει. Οι συμβουλές που έλαβε από τη ΘΕΑ τον βοήθησαν ιδιαίτερα στα αρχικά του βήματα και θεωρεί ότι δεν μπορούν να ανταλλαχθούν ούτε με τεράστια γραφεία και υψηλές χρηματοδοτήσεις.

Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία της επιμονής: «Όταν νιώθετε ότι είστε έτοιμοι να τα παρατήσετε, τότε να ξέρετε, είστε ένα βήμα πριν την επιτυχία». Τέλος, διευκρίνισε ότι το μυστικό της επιτυχίας  μεταξύ άλλων είναι το τρέξιμο αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είτε είσαι ο κυνηγός, είτε το θήραμα, πρέπει πάντα να τρέξεις».

Όσο για τη Nanoviis, η οποία ακολουθεί μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία, φέτος αναμένεται να εισέλθει σε τροχιά κερδοφορίας ενώ κάτι ακούστηκε και για επέκταση των δραστηριοτήτων της και στον τομέα της…ναυτιλίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ