Στον έλεγχο του Σαββίδη περνά ο Πήγασος

Τραπεζικές πηγές θέλουν τον εκδοτικό Όμιλο Πήγασος της οικογένειας Μπόμπολα να περνά στον έλεγχο του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, Μπόμπολας, Σαββίδης και τράπεζες έχουν συμφωνήσει σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του υπερχρεωμένου εκδοτικού Όμιλου.

Το σχέδιο περιλαμβάνει:

1.Σημαντική αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας Πήγασος μόνο με τη συμμετοχή  από την πλευράς Σαββίδη και με  συρρίκνωση της συμμετοχής της οικογένειας Μπόμπολα

2.Αναδιάρθρωση της επιχείρησης βάσει του άρθρου 106 του πτωχευτικού κώδικα (σε αντίθεση με τον ΔΟΛ που έχει τεθεί σε εκκαθάριση εν λειτουργία με τοποθέτηση Επιτρόπου)

3. Ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων της Πήγασος προς τις τράπεζες. Τα οφέλη της επιχείρησης υπολογίζονται σε 200 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη οι  τράπεζες έχουν σχηματίσει υψηλές προβλέψεις και η σχετική διαπραγμάτευση με την πλευρά Σαββίδη αφορά το ύψος των δανείων αλλά και το σχέδιο αποπληρωμής που αποδέχεται. Επιπλέον, συζητείται το ενδεχόμενο “κουρέματος” τμήματος των δανείων του Πήγασου

Να σημειωθεί ότι στον Πήγασο εκτός από τις εφημερίδες ανήκει σημαντικό τμήμα των μετοχών της Τηλέτυπος ΑΕ ιδιοκτήτριας εταιρείας του MEGA και το 50% της εταιρείας διανομής τύπου “Άργος”. Κατ’αυτό τον τρόπο, αν ο Ιβάν Σαββίδης πάρει όντως τον έλεγχο της Πήγασος, τότε θα αποκτήσει και τον έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ