Σε δοκιμαστική φάση ο διάδοχος του Android Nugat

Διαθέσιμο στους προγραμματιστές για δοκιμές έκανε η Google το Android O, το επόμενο λειτουργικό της σύστημα, το οποίο αναμένεται να αντικαταστήσει το Android Nougat.

Σύμφωνα με το Wired, το νέο λειτουργικό θα εστιάσει μεταξύ άλλων στη βελτίωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας των κινητών τηλεφώνων, σε νέα εικονίδια και την περίφημη επικόλληση χωρίς αντιγραφή. Αναφορικά με το τελευταίο, η γνωστή εταιρεία εξετάζει αλγορίθμους μηχανικής μάθησης, οι οποίοι θα μπορούν να προβλέψουν τι θέλει να επικολλήσει ο χρήστης, μειώνοντας έτσι το χρόνο αντιγραφής-επικόλλησης.

Τέλος, όσον αφορά στο ζήτημα της μπαταρίας, αναφέρεται ότι για τη βελτίωση του χρονικού διαστήματος που το κινητό τηλέφωνο θα παραμένει ενεργό πριν την επόμενη φόρτιση, το Android O θα περιορίζει αυτόματα τις λειτουργίες των εφαρμογών που είναι ανοικτές στο background. Αυτό θα σταματά τη συνεχή χρήση δεδομένων σε οποιαδήποτε εφαρμογή δεν είναι η κύρια που χρησιμοποιείται.

Να σημειωθεί ότι το Android Nougat, το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι τον Αύγουστο και αποτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση του Android, έχει ενσωματωθεί μόλις στο 3% όλων των συσκευών Android.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ