Τιμητικό βραβείο για τη συνεισφορά του Karl Lagerfeld στη μόδα

Με το βραβείο “John B. Fairchild 2017“, θα τιμηθεί ο γνωστός σχεδιαστής Karl Lagerfeld για τη συνεισφορά του στο χώρα της μόδας. Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης του περιοδικού Women’s Wear Daily στις 24 Οκτωβρίου. Το βραβείο τιμής του “WWD” φέρει το όνομα του εκδότη του περιοδικούμ, που πέθανε το 2015, και καθιερώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, που αποδόθηκε στον Ralph Lauren  για την προσφορά του στη βιομηχανία της μόδας.

Η τιμητική αναγνώριση για το Lagerfeld  έρχεται τη στιγμή που προετοιμάζει τη νέα του συλλογή για τον οίκο Chanel η οποία  θα παρουσιαστεί στο Παρίσι στις 3 Μαΐου κι ενώ έχει συμπληρώσει περισσότερα από 60 χρόνια στον χώρο τη μόδας.  Ο Lagerfeld, εκτός από σχεδιαστής μόδας, αποτελεί και ένα εμπορικό μυαλό, που από το 2004 πυροδότησε το λεγόμενο κίνημα “masstige”, συνάπτοντας συνεργασία με τη σουηδική εταιρεία Η&Μ, εμπνέοντας με τον τρόπο αυτό πολλές εταιρείες χαμηλού κόστους για συνεργασίες με διάσημους σχεδιαστές. Επιπλέον, είναι καταξιωμένος φωτογράφος, ενώ επιμελείται και τις διαφημιστικές καμπάνιες των Chanel, Fendi

Επιμελείται, επίσης, πολλά editorial περιοδικών μόδας, ενώ έχει αναλάβει και μία σειρά έργων διακόσμησης εσωτερικών χώρων, μεταξύ των οποίων lobby ξενοδοχείων και οικιστικών συγκροτημάτων.

Ο ίδιος δήλωσε στο WWD, “Δεν έχω κανένα αρχείο. Δεν είμαι άνθρωπος του μουσείου. Ενδιαφέρομαι μόνο γι’ αυτό που κάνω τώρα και για το τι θα κάνω“, ενώ ο  αρχισυντάκτης του περιοδικού, Μάιλς Σόχα, τόνισε ότι “Κανείς δεν αξίζει περισσότερο αυτό το βραβείο από τον Καρλ, του οποίου η δημιουργικότητα και η ξεχωριστή προσωπικότητα τον κρατούν στην πρώτη γραμμή της βιομηχανίας της μόδας“.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ