Ρουμανία: Νέες ιδιωτικές επενδύσεις από επιχειρηματίες για τις Startup

Ένα νέο επενδυτικό ταμείο προσπαθεί να δημιουργήσει ομάδα επιχειρηματιών στη Ρουμανία, το οποίο θα χρηματοδοτεί νεοσύστατες επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων, σύμφωνα με την Profit.ro.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στους ενδιαφερόμενους φαίνεται να περιλαμβάνονται οι Dragos Anastasiu, ιδιοκτήτης της Eurolines, Wargha Enayati, ιδρυτής του δικτύου υγείας Regina Maria και ο τουριστικός επενδυτής, Mohammad Murad. Το έργο αναμένεται να υλοποιηθεί τον επόμενο χρόνο.

Ο Dragos Anastasiu δήλωσε στο Profit.ro ότι είχε ήδη συνομιλίες με αρκετούς επενδυτές, μεταξύ των οποίων και ο Wargha Enayati. Μετά από οκτώ χρόνια στο The Lion’s Arena [Arena Leilor – μια τηλεοπτική εκπομπή που χρηματοδοτεί πολλά υποσχόμενες Startups], γνωρίζω πολύ καλά τον τομέα. Θα υποστηρίζω ανθρώπους, όχι ιδέες”, εξηγώντας ότι “ένας ικανός άνθρωπος θα έκανε καλή δουλειά, σε αντίθεση με μια ιδέα που μπορεί να είναι καλή αλλά να υποστηρίζεται από το λάθος πρόσωπο. Ο ίδιος, όπως ανέφερε, ενδιαφέρεται για τον τουρισμό, τις μεταφορές και την τεχνολογία. “Επενδύεις σε ανθρώπους και σε περιοχές που βρίσκονται δίπλα στην επιχείρησή σου, ώστε να μπορείς να τις καταλάβεις”, συμπληρώνει.

Με τη σειρά του, ο Wargha Enayati δήλωσε ότι θα ενδιαφερόταν για επιχειρήσεις στον τομέα της υγείας, για έργα των οποίων η αρχική αξία θα μπορούσε να κυμαίνεται μεταξύ 50.000 ευρώ – 200.000 ευρώ. Ο Enayati είπε στην Profit.ro ότι θα μπορούσε να συνεισφέρει στο έργο του επενδυτικού ταμείου περίπου 500.000 ευρώ στο αρχικό στάδιο.

Να σημειωθεί ότι μια παρόμοια επένδυση, δημιουργήθηκε πέρυσι με πρωτοβουλία της Ρουμανίας. Ο λόγος για την “Risky Business” (RB), η οποία έχει ως έδρα το Cluj-Napoca και υποστηρίζεται από σχεδόν 40 επιχειρηματίες στην Τρανσυλβανία. Φέτος, η εταιρεία ανακοίνωσε την πρώτη επένδυση στην τοπική Startup Ebriza, όπου η χρηματοδότηση ήταν 70.000 ευρώ και στοχεύει στην ανάπτυξη ενός εικονικού ταμείου. Οι επενδυτικές αξίες της Ebriza ανέρχονται σε περίπου 0,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ