Αυτή την Παρασκευή ο τελικός του Πανελλαδικού Διαγωνισμού Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Δέκα καινοτόμες μαθητικές επιχειρήσεις με αληθινά προϊόντα και προοπτική για την παγκόσμια αγορά, θα διαγωνιστούν στον Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece για να αναδειχθεί η  “Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2016-2017”. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Company of The Year Competition του Junior Achievement Europe που θα γίνει 11-13 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

O Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Πειραιώς 254, Ταύρος, στην Αίθουσα “Ιφιγένεια”, κτίριο “ΘΕΑΤΡΟΝ”. Για δεύτερη χρονιά το ΙΜΕ παραχωρεί ευγενικά το χώρο επιβραβεύοντας την εφευρετικότητα, το όραμα και τη σκληρή δουλειά των μαθητών που ξεχώρισαν  πανελλαδικά, μεταξύ 120 Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Ελλάδα που πήραν μέρος φέτος στο πρόγραμμα.

Οι 10 μαθητικές “Εικονικές Επιχειρήσεις” που θα διαγωνισθούν είναι (με αλφαβητική σειρά):

_______ ___________ UV BACBAKE ______ _________ _______

_______ ________ BICYCOOL _________

__________ ________ __RTHLY KO______ ________

______ ________ GReco ___+____ __________

________ ___ ______ ______ i PROJECT _ ________ ______

_________ ___ ___ __________ MY EDUCATION EK_. __________

_________ __________-___SSEEKER-A_______ ____________

pougkaki

_______ ___ _______ WATCH OUT ____________

TA_____ ___ ____ WHEELS OF TRAVEL-PIERCE

Σύντομες περιγραφές των προϊόντων και των υπηρεσιών που δημιούργησαν τα παιδιά υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΝ/JA Greece http://www.senja.gr. Για πρώτη φορά φέτος οι ομάδες θα παρουσιάσουν στο κοινό τα έξυπνα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα που θα τοποθετηθούν γύρω από την αίθουσα “Ιφιγένεια”, όπου θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός.  Οι ομάδες θα είναι στο χώρο από τις 9 π.μ., θα δώσουν συνεντεύξεις το πρωί στην κριτική επιτροπή του ΣΕΝ/JA Greece και θα ετοιμασθούν για τις επίσημες παρουσιάσεις. Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στη 13:00 και θα ολοκληρωθεί στις 17:30 με τις βραβεύσεις των νικητών.  

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece θα τιμήσει ιδιαίτερα φέτος τις επιχειρήσεις που -στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης- υποστηρίζουν συνολικά το έργο του οργανισμού και το πιο δημοφιλές, βιωματικό πρόγραμμα, που υλοποιείται σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, την “Εικονική Επιχείρηση”.   

“Ευχαριστούμε θερμά τις εταιρείες και τα ιδρύματα που είναι στο πλευρό μας, καθώς χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε το σπουδαίο πρόγραμμα της “Εικονικής Επιχείρησης” που δίνει στους μαθητές και τις μαθήτριες χαρά, αυτοπεποίθηση, προοπτική και ελπίδα για το μέλλον τους”, δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, κυρία Λίτσα Παναγιωτοπούλου. “Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στους υποστηρικτές μας, με τους οποίους θα βραβεύσουμε όλοι μαζί τις νικήτριες ομάδες, ενώνοντας τις δυνάμεις μας και την αγάπη μας για τα παιδιά και την Ελλάδα” καταλήγει η κ. Παναγιωτοπούλου, με τον Γενικό Διευθυντή του ΣΕΝ/JA Greece, Aργύρη Τζικόπουλο να προσθέτει: “Μεγάλη επιθυμία όλων μας είναι να δούμε τα παιδιά να προοδεύουν και τη χώρα μας να βγαίνει από την κρίση μέσα από την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας”.

Μέγας χορηγός των προγραμμάτων του ΣΕΝ/JA Greece είναι η MetLife.

Κύριοι χορηγοί του προγράμματος “Εικονική Επιχείρηση” είναι η Metlife, η Citi, η Εθνική Τράπεζα , η General Mills, η Accenture,  η SAP Hellas, και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι: ΑΒ Βασιλόπουλος, Aldemar, Opel Bank, Apivita, Chipita, 3E, Oικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών-YES Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, VISION.

Χορηγός Αερομεταφορών είναι η AEGEAN.

 Ο Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός 2017 του προγράμματος “Εικονική Επιχείρηση” πραγματοποιείται  υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, των Δήμων Θεσσαλονίκης, Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Πυλαίας-Χορτιάτη, του ΣΒΒΕ Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και του ΟΠΑ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ