Η APIVITA το πιο πρόσφατο θύμα της σπείρας των χρηματοκιβωτίων

Συνεχίζει τη δράση της η σπείρα των χρηματοκιβωτίων, καθώς για ακόμη μια φορά χτύπησε γνωστή εταιρεία καλλυντικών στο Μαρκόπουλο.

Στόχος των 5 δραστών ήταν η εταιρεία Apivita, τα γραφεία της οποίας βρίσκονται στο βιομηχανικό πάρκο Μαρκοπούλου.

Στις 3:30 τα ξημερώματα οι 5 άνδρες έφτασαν στα γραφεία της εταιρείας, ακινητοποίησαν το φύλακα, στη συνέχεια τον έδεσαν και τον κλείδωσαν στο φυλάκιο.

Μετέπειτα, κατευθύνθηκαν προς το  λογιστήριο της εταιρείας καλλυντικών,  όπου και διέρρηξαν ένα χρηματοκιβώτιο, αρπάζοντας ό,τι βρήκαν μέσα σε αυτό. 

Η δράση τους δε σταμάτησε εκεί, καθώς  μπήκαν και στο γραφείο του διευθυντή της εταιρείας, από όπου απέσπασαν ένα ακόμη χρηματοκιβώτιο.

Για τη διαφυγή τους τα πέντε μέλη της σπείρας χρησιμοποίησαν το όχημα της εταιρείας security, αλλά και ένα κλεμμένο Scoda Octavia.

Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί της άμεσης δράσης που πραγματοποιούσαν έρευνες στη γύρω περιοχή βρήκαν καμένο το αυτοκίνητο της εταιρείας security στο σκοπευτήριο Μαρκοπούλου, ενώ το κλεμμένο Scoda εντοπίστηκε αργότερα στο Μενίδι. Οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα σε αυτό το όχημα δύο χρηματοκιβώτια, εκτιμώντας ότι το ένα από τα δύο προέρχεται από προηγούμενο χτύπημα της σπείρας.

Οι αστυνομικοί, που ασχολούνται με την υπόθεση, εκτιμούν ότι συνολικά στην Αττική αλλά και τη Βοιωτία, όπου έχουν καταγραφεί αντίστοιχα χτυπήματα, δρουν συνολικά τέσσερις «σπείρες χρηματοκιβωτίων».

Η πρώτη σπείρα – που πιθανότατα είναι αυτή που χτύπησε στο Μαρκόπουλο – εκτιμάται ότι αποτελείται από άτομα με καταγωγή από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Η δεύτερη εκτιμάται ότι αποτελείται από ρομά και άτομα από την πρώην ΕΣΣΔ, ενώ οι άλλες δύο πιστεύεται ότι είναι μικρότερες ομάδες που προσπαθούν να αντιγράψουν τη δράση των δύο μεγαλύτερων.

Παρά το γεγονός ότι τα χτυπήματα είναι 2-3 κάθε εβδομάδα, οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν τόσα στοιχεία, ώστε να ταυτοποιήσουν τόσο τα μέλη της μεγαλύτερης και πρώτης ομάδας όσο και των άλλων τριών μικρότερων ομάδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ