Καλογήρου: “Ελπίδα σωτηρίας” για να αποφευχθεί το λουκέτο

Την ώρα που το λουκέτο “στοιχειώνει” τα καταστήματα Καλογήρου, η οικογένεια Λεμονή φαίνεται ότι εναποθέτει τις ελπίδες της σε μια νέα επιχειρηματική πρόταση από τον έμπειρο Σάμι Φάις και τα Αττικά Πολυκαταστήματα, προκειμένου να καταφέρει να επιβιώσει.

Σε πολύ δεινή κατάσταση έχει περιέλθει ο οίκος υποδημάτων Καλογήρου, αφού καταστήματα έχουν ήδη κλείσει, ενώ πιστωτικές κάρτες δε γίνονται πλέον δεκτές μιας και οι τραπεζικοί λογαριασμοί της οικογένειας Λεμονή έχουν δεσμευτεί από τις τράπεζες. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της χρήσης του 2015, ο όμιλος Λεμονή είχε δανειακές υποχρεώσεις της τάξης των 61,6 εκατ. ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές ανέρχονταν σε 27,8 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε στα 55,218 εκατ. ευρώ και οι ζημίες της στα 10 εκατ. ευρώ.

Μια νέα πρόταση από τον Σάμι Φάις και τα Αττικά Πολυκαταστήματα, ωστόσο, έρχεται να δώσει ελπίδα σωτηρίας στα καταστήματα Καλογήρου. Ο Σάμι Φάις διαθέτει συμφωνία MoU με τις πιστώτριες τράπεζες της αλυσίδας Καλογήρου, σύμφωνα με πηγές και έτσι έχει ξεκινήσει προσπάθειες απομείωσης των χρεών της Καλογήρου, ενώ φαίνεται πως έχει εμπλακεί και στο βέλτιστο business plan αναδιάρθρωσης της αλυσίδας.

Εφόσον συμφωνηθεί βιώσιμο σχέδιο, σε αυτόν το συμβιβασμό θα παίξει ρόλο ο  εμπορικός σχηματισμός των μετόχων των Αττικών Πολυκαταστημάτων (Κ. Λαμπρόπουλος, Κ. Τσουβελακάκης, Α. Σγουμπόπουλος), οι οποίοι προτίθενται να σώσουν την κατάσταση με κεφάλαια, εμπορικό εκτόπισμα και τεχνογνωσία στο συνολικό σχέδιο διάσωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ