Seanergy Maritime Holdings: συμφωνία χρονοναύλωσης Capesize πλοίου

Τη σύναψη συμφωνίας χρονοναύλωσης, με μεγάλη ευρωπαϊκή ναυλώτρια εταιρεία ανακοίνωσε η Seanergy Maritime Holdings Corp. Η συμφωνία χρονοναύλωσης αφορά σε ένα από τα πλοία τύπου Capesize που διαθέτει, το Lordship, για διάστημα δεκαοκτώ με είκοσι-δύο μηνών. Η συγκεκριμένη χρονοναύλωση αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Ιούνιο του 2017 και ο καθαρός ημερήσιος ναύλος θα υπολογίζεται βάσει του σταθμισμένου ναύλου 5-T/C του δείκτη Baltic για πλοία τύπου Capesize. Επιπρόσθετα, το συγκεκριμένο ναυλοσύμφωνο παρέχει στην Εταιρεία τη δυνατότητα να μετατρέψει τον ημερήσιο ναύλο από κυμαινόμενο σε σταθερό βάσει του εκάστοτε επιπέδου συμβολαίων FFA για τα Capesize πλοία τη στιγμή της μετατροπής.     

Ο  Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε σχετικά: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη χρονοναύλωση του πλοίου μας Lordship για περίοδο μέχρι είκοσι-δύο μήνες. Η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ως ο θεμέλιος λίθος της επιχειρησιακής μας στρατηγικής, μας έχει κατατάξει ως μια από τις προτιμώμενες ναυτιλιακές εταιρείες από τους μεγαλύτερους ναυλωτές του κλάδου μας.

Ενδεικτικά, η συγκεκριμένη σύμβαση χρονοναύλωσης, βάσει του παρόντος επιπέδου των ναύλους της αγοράς, αναμένεται να συνεισφέρει περισσότερα από 10 εκ. δολάρια ως καθαρά έσοδα στην Εταιρεία κατά την πλήρη διάρκεια της συμφωνίας. Επιπλέον, ο κυμαινόμενος ναύλος μας επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε τις βελτιούμενες συνθήκες στην αγορά ξηρού φορτίου στα πλοία Capesize, ενώ η δυνατότητα επιλογής σταθερού ναύλου μας παρέχει την ευελιξία να «κλειδώσουμε» ένα σταθερό και κερδοφόρο ημερήσιο ναύλο για διάστημα μέχρι και δώδεκα μήνες.

Τέλος, καθώς η αγορά ξηρού φορτίου αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω, η στρατηγική μας είναι να εξασφαλίσουμε μακροχρόνιες ναυλώσεις για ένα σημαντικό ποσοστό του στόλου μας“.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ