Infogov: τα νέα της κυβέρνησης στην “παλάμη” σας

Η εφαρμογή Infogov αποτελεί μια εφαρμογή για smartphones ή tablet που αποσκοπέι στην άμεση ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με όλες τις νεότερες ειδήσεις για προσλήψεις, επιδόματα, προγράμματα, αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.

Η ιδέα της κυβερνητικής αυτής πρωτοβουλίας και η εφαρμογή της ανήκουν στον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη. Ο Χρ. Βερναρδάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε σχετικά: “Η εφαρμογή Infogov για smartphones και tablets έχει στόχο την άμεση ενημέρωση των πολιτών για το παραγόμενο κυβερνητικό έργο. Το Infogov παρέχει πληροφορίες για όλους τους τομείς κυβερνητικής πολιτικής, δίνοντας έμφαση σε δράσεις και πολιτικές που ήδη εφαρμόζονται. Ταυτόχρονα”, συνεχίζει ο Χρ. Βερναρδάκης, “θα μπορεί να λειτουργεί και ως αρχειακό υλικό των κυβερνητικών δράσεων. Αφού πέρασε μια περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας, μπαίνει πια σε επίσημη λειτουργία από σήμερα“.

Ο χρήστης, θα έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει μόνο τον τομέα που τον ενδιαφέρει και να δέχεται ειδοποιήσεις για αυτόν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εφαρμογή χωρίζεται σε 10 κατηγορίες: Εργασία και Κοινωνική Ασφάλιση, Παιδεία, Υγεία, Ανάπτυξη και Οικονομία, Κοινωνική Αλληλεγγύη και Πρόνοια, Περιβάλλον και Ενέργεια, Αγροτική Ανάπτυξη, Πολιτισμός και Αθλητισμός, Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση και Άλλα θέματα.
 
Για παράδειγμα, στο κεφάλαιο, “Εργασία και Κοινωνική Ασφάλεια“, ο πολίτης μπορεί να βρει χρηστικές απαντήσεις για τον ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ, αλλά και για πιο ειδικά θέματα, όπως π.χ. για τις αιτήσεις σχετικά με τις παιδικές κατασκηνώσεις ή την οικονομική ενίσχυση άνεργων ναυτικών.

Στην κατηγορία της Παιδείας, τα περισσότερα άρθρα σχετίζονται με προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Παρόμοια και σε εκείνη της Υγείας, οι ειδήσεις αφορούν σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, αλλά και στην επέκταση υπαρχουσών δομών Υγείας.

Στην κατηγορία, “Ανάπτυξη και Οικονομία“, ο χρήστης μπορεί να μάθει νέα για τα ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Τα θέματα για τους άνεργους και τους πρόσφυγες βρίσκονται στην κατηγορία “Κοινωνική Αλληλεγγύη και Πρόνοια”, ενώ όλα τα τελευταία νέα για τους δασικούς χάρτες, τα ρέματα, τα απόβλητα και την ενέργεια -όλα είναι συγκεντρωμένα στο “Περιβάλλον και Ενέργεια”.

Ο αγρότης μπορεί να ενημερωθεί από την κατηγορία “Αγροτική Ανάπτυξη”. Πάρκο Τρίτση, Μέγαρο Μουσικής, ΑΕΠΙ, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου είναι τα πιο πρόσφατα θέματα στην κατηγορία “Πολιτισμός και Αθλητισμός“.

Όλες οι αλλαγές σε κινητικότητα, προσλήψεις συμβασιούχων, υπερωρίες και αποσπάσεις, αλλά και οι υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα kathimerinotita.gov.gr είναι αναρτημένες στο κεφάλαιο, “Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση”. Τα περισσότερα, τέλος, από τα “Άλλα Θέματα” σχετίζονται με την πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ