Στάσου μύγδαλα!

του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ

Και όμως τα τελευταία 24ώρα, στην Ελλάδα, με το ημερολόγιο να βρίσκεται στο 2017, συζητάμε στα σοβαρά για την απελευθέρωση του “ελεύθερου κάμπινγκ” λες και έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα της χώρας και το μόνο που έχουμε ως θέμα είναι αν οι πολίτες προβληματίζονται αν το καλοκαίρι θα κάνουν ελεύθερο ή οργανωμένο κάμπινγκ.

Η συζήτηση φυσικά δεν ξεκίνησε γιατί το είπε κάποιο κανάλι ή το έγραψε ένας δημοσιογράφος στον έντυπο ή στον ηλεκτρονικό Τύπο, αλλά γιατί το ζήτησαν 38 βουλευτές (ναι σωστά διαβάσατε, 38) του κυβερνώντος κόμματος οι οποίοι προφανώς συσκέφθηκαν – πάνω από μία φορά – και αποφάσισαν ότι σε αυτή τη χρονική στιγμή η χώρα θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει απελευθέρωση ή όχι του ελεύθερου κάμπινγκ. Σημειώνεται πως οι 38 αυτοί βουλευτές αντιπροσωπεύουν το 12,67% βουλής.

Έτσι λοιπόν το τελευταίο 24ώρο έχει “ανάψει” η συζήτηση για το θέμα, αφήνοντας μάλιστα πολλές φορές το θέμα της διαπραγμάτευσης στη δεύτερη ή και στη τρίτη θέση της επικαιρότητας.

Προσωπικά όλο αυτό το θέμα το βρίσκω εξαιρετικά προσβλητικό και δεν μπορώ να σκεφθώ τους λόγους που ένα τέτοιο θέμα γίνεται ουσιαστικό “πρώτο θέμα” στις τηλεοπτικές εκπομπές και δεν περιορίζεται απλά στο χώρο και στον χρόνο που πραγματικά του αναλογεί.

Φυσικά και ένα τέτοιο θέμα αποτελεί “βούτυρο” στο ψωμί πολλών ΜΜΕ, κυρίως διαδικτυακών που “ψοφάνε” για ένα “κλικ”. Μήπως όμως ήρθε η ώρα – με αφορμή το γεγονός αυτό – να ορίσουμε τι είναι είδηση και τι όχι και να δώσουμε χρόνο και χώρο στις πραγματικές ειδήσεις που αξίζουν να αναδειχθούν.

Ακόμη όμως πιο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, σε μια προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την κίνηση αυτή, αναφέρουν τα οφέλη που θα έχει στην οικονομία η απελευθέρωση του ελεύθερου κάμπινγκ. Και όλα αυτά τα λένε την ώρα που η διαπραγμάτευση βρίσκεται ακόμη στον “αέρα”!

Με όλα αυτά η ατάκα “στάσου μύγδαλα” που λέει ο βοσκός στην Άναμπελ, στην ταινία “Κορίτσια στον Ήλιο” ήταν αυτή που ήρθε πρώτη ως σκέψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ