Airbus: Το A319neo “απογειώνεται”

Το πρώτο A319neo της Airbus πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση στις 31 Μαρτίου 2017. Το μικρότερο μέλος της οικογένειας A320neo, το οποίο διαθέτει κινητήρες CFM International LEAP-1A  απογειώθηκε από το Αμβούργο και προσγειώθηκε στην Τουλούζη μετά από πτήση 5 ωρών

Στη διακυβέρνηση του αεροσκάφους είχαν οι εξειδικευμένοι πιλότοι δοκιμαστικών πτήσεων Michel Gagneux και Eckard Hausser. Στο πιλοτήριο διακυβέρνησης είχαν την συνδρομή του Test-Flight Engineer Jean Michel Pin, ενώ δύο ακόμη μηχανικοί δοκιμαστικών πτήσεων οι Sylvie Loisel-Labaste και  David O’nions κατεύθυναν την πτήση από το σταθμό δοκιμαστικού ελέγχου του αεροσκάφους.

Η πτήση αυτή ήταν μια ευκαιρία για το πλήρωμα να αξιολογήσει το γενικό χειρισμό του αεροπλάνου και να ελέγξει τα κύρια συστήματα.  Το A319neo, καταχωρήθηκε ως D-AVWA και θα έχει ως βάση την Τουλούζη, με στόχο να ολοκληρώσει το πρόγραμμα πτητικών δοκιμών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η οικογένεια A320neo είναι παγκοσμίως η πρώτη σε πωλήσεις σειρά παραγωγής αεροσκαφών μονού διαδρόμου, με περισσότερες από 5,000 παραγγελίες από  90 πελάτες, κατέχοντας περίπου μερίδιο αγοράς 60%. Το A320neo  ενσωματώνει τις πιο προηγμένες νέες τεχνολογίες που συμπεριλαμβάνουν νέας γενιάς κινητήρες, και διάταξη πτερύγων με Sharklet, που μαζί συμβάλλουν σε μείωση της κατανάλωσης καυσίμων κατά 15% από την πρώτη ημέρα και  20% από το 2020.

Με τη νέα πιο πλατιά καμπίνα, όλοι οι χρήστες της οικογένειας A320neo θα προσφέρουν απαράμιλλη άνεση σε όλες τις κατηγορίες θέσεων και τα ανετότερα καθίσματα  18” της  Airbus  στανταρντ και στην οικονομική θέση.

Με ένα αεροσκάφος σε τρία μεγέθη ( A319neo, A320neo & A321neo), η οικογένεια  A320neo, εξυπηρετεί από 100 έως 240 επιβάτες, χωρίς πρόβλημα και καλύπτει όλο το τμήμα της αγοράς αεροσκαφών μονού διαδρόμου σε όλο το εύρος χωρητικότητας και αποστάσεων εμβέλειας.

Το A319neo είναι το μικρότερο μέλος της οικογένειας A320neo . Προσφέρει στις εταιρίες που θα το λειτουργήσουν υπέρτερες συνθήκες, είτε βρίσκετε σε ζεστά ή  υψηλού υψομέτρου περιβάλλοντα. Μπορεί να φιλοξενεί 160 επιβάτες χωρία κανένα συμβιβασμό στην άνεση τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ