Candy: στρατηγική συνεργασία με τη Meiling στην Κινέζικη αγορά

Ο Όμιλος Candy, από τους κορυφαίους στην ευρωπαϊκή αγορά μεγάλων και μικρών οικιακών συσκευών, υπέγραψε συμφωνία ορόσημο για τη στρατηγική συνεργασία με την Hefei Meiling Co., Ltd (“Meiling”), την κινεζική εισηγμένη εταιρία που ελέγχεται από την Sichuan Changhong Electric. Η Meiling, ηγετική εταιρία λευκών συσκευών στην Κίνα, κατασκευάζει και προμηθεύει προϊόντα ψύξης με το διάσημο εμπορικό όνομα”Meiling” και διαθέτει ισχυρό δίκτυο διανομής και εξυπηρέτησης σε όλη την Κίνα.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας, η Candy και η Meiling θα δημιουργήσουν μια κοινοπραξία με την επωνυμία “Meiling Candy (China) Washing Machine Limited Company“, η οποία θα ασχολείται με την εμπορία και τη διανομή πλυντηρίων των εμπορικών σημάτων Candy, Jinling και Meiling στην Κίνα. Η Meiling Candy (China) Washing Machine Limited Company θα εστιάσει στρατηγικά στα πλυντήρια εμπρόσθιας φόρτωσης, που αποτελούν την κύρια κατηγορία της Ευρωπαϊκής αγοράς πλυντηρίων και ταχέως αναπτυσσόμενης κατηγορίας στην κινεζική αγορά.  

Ο Όμιλος Candy, που γιόρτασε πρόσφατα 70 χρόνια από την παραγωγή του πρώτου ιταλικού πλυντηρίου, έχει σημαντική εμπειρία στην παραγωγή προϊόντων πλύσης. Για το λόγο αυτό, η συμφωνία προβλέπει ότι το εργοστάσιο Jinling, που ανήκει στον Όμιλο Candy –μία από τις 3 πιο σημαντικές μονάδες παραγωγής πλυντηρίων στην Κίνα, θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής Πλυντηρίων Εμπρόσθιας Φόρτωσης της Meiling Candy (China) Washing Machine Limited Company.

Ο Όμιλος Candy εξαγόρασε την εταιρία Jinling το 2006 με στόχο την υποστήριξη της παραγωγής FAT Πλυντηρίων (Front and Top loading machines) και τη δημιουργία παγκόσμιας παρουσίας στα Πλυντήρια Εμπρόσθιας Φόρτωσης. Ως εκ τούτου, η συμφωνία αυτή ολοκληρώνει μια διαδικασία που ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία, συνδυάζοντας στην πρόσφατη κοινοπραξία την τεχνογνωσία κατασκευής πλυντηρίων του Ομίλου Candy με την εμπειρία της τοπικής αγοράς και το εκτεταμένο δίκτυο διανομής που διαθέτει η Meiling, με στόχο να κατακτήσει ένα σημαντικό μερίδιο της κινεζικής αγοράς πλυντηρίων. Ειδικότερα, στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη κατηγορία των πλυντηρίων εμπρόσθιας φόρτωσης, η Meiling Candy (China) Washing Machine Limited Company στοχεύει να πουλήσει 4 εκατομμύρια συσκευές σε 3 χρόνια.

????????????????????????????????????

Η συμφωνία μεταξύ της Candy και της Meiling σηματοδοτεί επίσης την έναρξη μιας στρατηγικής βιομηχανικής συνεργασίας στον τομέα της ψύξης. Με την ισχυρή τεχνολογική συνεργασία, οι δύο εταίροι θα ενώσουν τους πόρους και τις επενδύσεις τους στην Έρευνα και την Ανάπτυξη, για την στρατηγική αγορά της ψύξης που αντιπροσωπεύει πάνω από το 30% της αγοράς των λευκών συσκευών. Η Meiling, μία από τις ηγετικές εταιρίες στην Κίνα με μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή ψυγείων, θα γίνει στρατηγικός και αποκλειστικός συνεργάτης του Ομίλου Candy στην προμήθεια ψυγείων και καταψυκτών. Η στρατηγική συνεργασία θα στηρίξει τον Όμιλο Candy  στην ενίσχυση της θέσης του στην κατηγορία ψύξης,  που αποτελεί σημαντικό τομέα της στρατηγικής ανάπτυξης της Candy στην παγκόσμια αγορά συσκευών κουζίνας.

????????????????????????????????????

Η συνεργασία με τη Meiling αποτελεί σημαντικό μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης για την περίοδο 2017-2019, κατά την οποία ο Όμιλος Candy στοχεύει στην εδραίωση της ηγετικής θέσης του σε στρατηγικούς τομείς των οικιακών συσκευών. Ως επικύρωση της στρατηγικής ανάπτυξης της Candy, το 2015 ο Όμιλος κατέγραψε ενοποιημένο κύκλο εργασιών 952,3 εκ. ευρώ, σημαντική αύξηση κατά 12,4% σε σύγκριση με το 2014, ενώ το μερίδιο αγοράς αυξήθηκε κατά +1,1%. 

Σύμφωνα με τις εταιρίες έρευνας αγοράς, ο Όμιλος Candy κατέγραψε την υψηλότερη αύξηση μεριδίου αγοράς στην Ευρωπαϊκή αγορά μεγάλων συσκευών για το 2016.  Η στρατηγική συνεργασία με τη Meiling αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική μας να διευρύνουμε την παρουσία της Candy στην κινεζική αγορά και να αδράξουμε μια τεράστια ευκαιρία στον τομέα ψύξης στην Ευρώπη” σχολιάζει ο Beppe Fumagalli, CEO, Όμιλος Group.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ