ΔΕΘ-Helexpo: Διαφωνία της διοίκησης για την υπαγωγή της στο “υπερταμείο”

Την εκτίμηση ότι η ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ δεν θα πρέπει να ενταχθεί στην εταιρεία δημοσίων συμμετοχών Α.Ε. διατύπωσε σήμερα ο πρόεδρός της, Τάσος Τζήκας, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων, που ετέθησαν με την ευκαιρία της συνέντευξης Τύπου για το 2ο Auto Festival.

Η πρότασή μας ως διοίκησης, σε συνεργασία και με την υφυπουργό Εσωτερικών, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, είναι ότι η ΔΕΘ-Helexpo AE δεν πρέπει να μπει στο υπερταμείο και υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό» σημείωσε ο Τάσος Τζήκας, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες σε σχέση με τους λόγους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο παρευρισκόμενος στη συνέντευξη Τύπου αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Συγκοινωνιών Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Χατζηβρέττας, ο οποίος επισήμανε ότι η Περιφέρεια “αντιτίθεται στην εκποίηση της έκθεσης”.

Θέση για το ζήτημα πήρε, με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, η οποία ζητά την αναθεώρηση των όποιων αποφάσεων έχουν ληφθεί για την υπαγωγή της ΔΕΘ – Helexpo ΑΕ στο υπερταμείο, επισημαίνοντας ότι η ΔΕΘ “αποτελεί τον βασικό, αν όχι τον μοναδικό, οικονομικό πνεύμονα της ευρύτερης περιοχής, ενισχύοντας με τις εκθεσιακές της δράσεις δεκάδες οικονομικούς κλάδους.”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ