Η Amazon “απλώνει τα δίχτυα της” στην Μέση Ανατολή

Σε συμφωνία εξαγοράς της Souq.com προέβη η Amazon, υλοποιώντας τις βλέψεις της που είχε στην αγορά της Μέσης Ανατολής εδώ και καιρό. Η Souq.com αποτελεί τη μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου στην περιοχή.

Η Souq.com σε δήλωσή της ανέφερε: “Η ένταξη στην οικογένεια της Amazon θα επιτρέψει στην souq.com να συνεχίσει να αναπτύσσεται ενώ συνεργάζεται με την Amazon για να προσφέρει προϊόντα και προσφορές στους καταναλωτές παγκοσμίως”.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το ποσό της εξαγοράς, αλλά η αξία της από την CB Insights υπολογίζεται σε παραπάνω από 1 δισ. δολάρια. Πάντως η ζήτηση φαίνεται ότι ήταν μεγάλη, καθώς η Emaar Malls, βραχίονας της μεγαλύτερης μεσιτικής εταιρείας στο Ντουμπάι δήλωσε χθες ότι υπέβαλλε προσφορά 800 εκατ. δολ.

Η Souq.com ιδρύθηκε πριν από 10 χρόνια από τους Ronaldo Mouchawar, Samih Toukan και Hussam Khoury και πέρυσι, είχε καταφέρει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 275 εκατ. δολ.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής φαίνεται ότι είναι πολλά υποσχόμενο καθώς σύμφωνα με αναλύσεις της Standard Chartered, υπολογίζεται ότι ο εν λόγω τομέας σημειώνει ανάπτυξη με ρυθμός 30% ετησίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ