Ρουμανία: 800 απολύσεις από τη Γερμανική Draexlmaier

Στην περικοπή 800 θέσεων εργασίας θα προβεί η Γερμανική Στην περικοπή 800 θέσεων εργασίας θα προβεί η Γερμανική Draexlmaier Group, προμηθεύτρια εξαρτημάτων αυτοκινήτων, καθώς θα κλείσει τη μονάδα της στο Pitesti, Lisa DLR., προμηθεύτρια εξαρτημάτων αυτοκινήτων, καθώς θα κλείσει τη μονάδα της στο Pitesti, Lisa DLR.

Οι εργαζόμενοι της Lisa DLR είναι σε καθεστώς τεχνικής ανεργίας από τον Φεβουάριο. Ο λόγος που η γερμανική εταιρεία κλείνει τη συγκεκριμένη μονάδα είναι γιατί θέλει να επενδύσει σε άλλα εργοστάσια στις πόλεις Hunedoara και Brasov.

Στο Pitesti θα διατηρήσει μόνο της μονάδας έρευνας και ανάπτυξης. Αυτή τη στιγμή, η Draexlmaier Group απασχολεί περισσότερα των 5.500 ατόμων στο Pitesti.

Ο Bernd Schmitt, γενικός διευθυντής της Lisa DLR δήλωσε ότι η απόφαση να κλείσει η μονάδα σχετίζεται με την απόφαση ενός εκ των πελατών της να μετακινήσει την παραγωγή στο Μεξικό, Οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν θα λάβουν 10-12 μισθούς σαν αποζημίωση.

Ο γερμανικός όμιλος εισήλθε στην τοπική αγορά της Ρουμανίας το 1993 και έχει μονάδες στις πόλεις: Satu Mare, Pitesti, Timisoara, Hunedoara και Brasov.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ