Ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος αιτήσεων για το Orange Grove Patras με έντονο ενδιαφέρον από νέους startuppers

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος αιτήσεων για συμμετοχή στο Orange Grove Patras, τον πρότυπο συνεργατικό χώρο στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας. Ο πρώτος κύκλος σημείωσε έντονο ενδιαφέρον από επίδοξους startuppers στην ευρύτερη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, το Orange Grove Patras στον πρώτο κύκλο εκδήλωσης ενδιαφέροντος δέχτηκε 23 αιτήσεις από ομάδες που θέλουν να κάνουν το επιχειρηματικό τους όνειρο πραγματικότητα. Ο μεγάλος αυτός αριθμός αιτήσεων επιβεβαιώνει το σημαντικό ενδιαφέρον και τη δυναμική που προσφέρει η ελληνική επαρχία για προώθηση και στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, ειδικά αυτή την περίοδο που για πολλούς νέους καταλήγει μονόδρομος η φυγή στην πρωτεύουσα ή, πιο συχνά, η φυγή στο εξωτερικό.

Όπως δηλώνει ο Γιάννης Κανελλόπουλος, συνιδρυτής του Orange Grove Patras: “Ο αριθμός των αιτήσεων που λάβαμε, από το πρώτο κιόλας κάλεσμα μας, επιβεβαίωσε την απόλυτη πεποίθηση μας για την ύπαρξη μεγάλης δυναμικής στην περιοχή που πρέπει να υποστηριχθεί με κάθε τρόπο προκειμένου να δημιουργήσει προοπτικές για τους νέους στον τόπο τους. Αν κάτι χαρακτηρίζει τις ιδέες που κατατέθηκαν είναι το πάθος των ανθρώπων πίσω από αυτές. Αυτό που μας άρεσε ιδιαίτερα είναι ότι προέρχονται από πολλαπλούς χώρους (φοιτητές, αγρότες και λοιπούς πολίτες) αλλά και τομείς, από την παραδοσιακή οικονομία έως την υψηλή τεχνολογία“.

Το Orange Grove Patras (OGP) λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα (incubator) για τη στήριξη και προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και θα προσφέρει στα άτομα και τις ομάδες που θα περάσουν επιτυχώς τη διαδικασία επιλογής την ευκαιρία να αναπτύξουν και να εξελίξουν την επιχειρηματική τους ιδέα σε ένα πλήρως εξοπλισμένο γραφειακό χώρο, με συμβουλευτική και υποστήριξη από mentors που διαθέτουν μακρά εμπειρία στο χώρο της επιχειρηματικότητας, συμμετοχή σε εκπαιδευτικά workshops από ειδικούς (πχ. νομικούς, λογιστές, marketing, τραπεζικούς κά), πρόσβαση σε εν δυνάμει επενδυτές, καθώς και δυνατότητες δικτύωσης με ένα ευρύ επιχειρηματικό δίκτυο συνεργασιών του Orange Grove Athens, της Ολλανδικής Πρεσβείας, του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών και του τοπικού & ολλανδικού επιχειρηματικού κόσμου.

Το Orange Grove Patras ξεκίνησε φέτος τον Φεβρουάριο την πιλοτική λειτουργία του στην Πάτρα, ως προέκταση του αντίστοιχου επιτυχημένου Orange Grove στην Αθήνα, με στόχο την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και της τοπικής startup κοινότητας στη Δυτική Ελλάδα. Το εγχείρημα αποτελεί πρωτοβουλία των Γιάννη Κανελλόπουλου, Γιάννη Νικολόπουλου, Γιάννη Κικίδη και Αλεξάνδρας Σαρμά, και είναι αποτέλεσμα κοινής συνεργασίας της Πρεσβείας της Ολλανδίας, του Orange Grove Athens και του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών.

Με την ολοκλήρωση των αιτήσεων σύντομα θα ανακοινωθούν οι ομάδες που θα επιλεγούν από την επιτροπή του OGP, η οποία απαρτίζεται από Έλληνες και ξένους συμβούλους και θα φιλοξενηθούν για 6 μήνες στο OGP εγκαινιάζοντας το φιλόδοξο πρόγραμμα τόνωσης της νεανικής επιχειρηματικότητας και εκτός των συνόρων της πρωτεύουσας, στην ελληνική επαρχία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ