Στενές επαφές των Ελληνικών τραπεζών με ξένα funds στο Λονδίνο!

Στο Λονδίνο βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες για να συμμετάσχουν στο τραπεζικό επενδυτικό Road Show της Morgan Stanley. Πιο συγκεκριμένα, οι Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς, βρίσκονται στο City του Λονδίνου και συνάντησαν και συναντούν δεκάδες εκπροσώπους μεγάλων επενδυτικών funds.

Ωστόσο, αν και δεν μπορούμε να πούμε ότι οι συναντήσεις τους είναι “άκαρπες“, εντούτοις, οι εκπρόσωποι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στη χώρα μας, αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό, καθώς καλούνται να απαντήσουν πώς βλέπουν το ζήτημα της αξιολόγησης και ποιες είναι οι εκτιμήσεις τους για την επίπτωση των καθυστερήσεων στην Οικονομία.

Οι Έλληνες τραπεζίτες, με την πολτική αβεβαιότητα κι ακόμη και το ενδεχόμενο των εκλογών να πλανάται,  θα πρέπει να απαντήσουν ερωτήσεις σχετικά με την αύξηση των κόκκινων δανείων, τη ρευστότητα και την επιστροφή των καταθέσεων.

Με το θέμα της αξιολόγησης  όμως να βρίσκεται σε εκκρεμότητα, η υπόλοιπη ατζέντα είναι υπό συζήτηση, αλλά όπως σημειώνουν τραπεζικά στελέχη, δεν είναι δυνατή η επί της ουσίας αποτύπωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Οι επενδυτές πάλι από τη μεριά τους διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους για τους στόχους μείωσης των προβληματικών δανείων, θεωρώντας ότι είναι αρκετά φιλόδοξοι και δύσκολο να επιτευχθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ