Τα τέσσερα “Trends” στις υπηρεσίες FinTech!

Πλέον οι υπηρεσίες FinTech έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας και όλα δείχνουν πως ήρθαν για να μείνουν.

Αν και μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι υπηρεσίες FinTech έμοιαζαν να απευθύνονται αποκλειστικά σε εταιρείες και επιχειρήσεις, πλέον τέτοιες υπηρεσίες έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη.

Εκτός από τις υπηρεσίες που απευθύνονται σε επαγγελματίες μεγάλη απήχηση έχουν πλέον και οι FinTech εφαρμογές που απευθύνονται σε ιδιώτες. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην απλότητα της χρήσης τους και κυρίως στα οφέλη που τέτοιες εφαρμογές παρέχουν στους χρήστες, καθώς κάνουν τις καθημερινές τους συναλλαγές πιο απλές και κυρίως πιο ασφαλείς.

Ας δούμε, λοιπόν, τα τέσσερα “Trends” στις FinTech υπηρεσίες που απευθύνονται σε ιδιώτες.

Ο Online έλεγχος στις πιστωτικές κάρτες

Σε μια περίοδο που οι ηλεκτρονικές απάτες αυξάνονται νέες υπηρεσίες και εφαρμογές που παρέχουν ασφάλεια στις συναλλαγές μέσω διαδικτύου δείχνουν να έχουν μεγάλη απήχηση.

Πολλές υπηρεσίες FinTech πλέον παρέχουν online έλεγχο στις κινήσεις των πιστωτικών καρτών και ενημερώνουν τους πελάτες τους για κάθε ύποπτη κίνηση.

Ο Online έλεγχος του λογαριασμού

Οι ηλεκτρονικοί λογαριασμοί πλέον είναι πιο ασφαλείς καθώς όλο και περισσότερες τράπεζες και εταιρείες παρέχουν υπηρεσίες online checking στους πελάτες τους.

Πλέον όσοι χρησιμοποιούν υπηρεσίες FinTech μπορούν να ελέγχουν την κίνηση στις κάρτες και τους λογαριασμούς τους οποιαδήποτε στιγμή σε πραγματικό χρόνο, online. Επίσης μπορούν να κλειδώσουν άμεσα τους λογαριασμούς τους σε περίπτωση ανάγκης, καθώς και να βλέπουν αναλυτικά το ιστορικό των κινήσεων τους.

Πλέον υπάρχουν πολλά budgeting apps διαθέσιμα για τον έλεγχο λογαριασμού. Οι πιο διαδεδομένες είναι: Mint, Mvelopes, Unsplurge και YNAB.

H εύκολη πρόσβαση σε “Financial Products”

Πλέον ακόμη και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες είναι εύκολα προσβάσιμες. Χρηματιστηριακά προϊόντα παρέχονται πλέον online καθώς και υπηρεσίες που ενημερώνουν πλήρως τους φιλόδοξους επενδυτές.

Οι online υπηρεσίες δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες, ξεκινώντας από μικρά ποσά να εξελιχθούν σταδιακά μαθαίνοντας μόνοι τους τον τρόπο που λειτουργεί η χρηματιστηριακή αγορά.

Οι Online λογιστικές υπηρεσίες

Σε μια περίοδο που η υποβολή της φορολογικής δήλωσης μοιάζει δαιδαλώδης και ριψοκίνδυνη κίνηση νέες εφαρμογές έρχονται να καλύψουν αυτό το κενό. Μια τέτοια εφαρμογή είναι η TurboTax, η οποία δείχνει στον χρήστη τον τρόπο να υποβάλει την φορολογική του δήλωση μόνος του.

Παρέχοντας χρήσιμα εργαλεία και υποβάλλοντας κάποιες ερωτήσεις στον χρήστη, τον καθοδηγεί σε όλη την διαδικασία υποβολής της δήλωσης.

Αυτό που μπορούμε να πούμε, εν κατακλείδι, είναι πως οι υπηρεσίες FinTech έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας και το μόνο σίγουρο είναι πως θα συνεχίσουν να εξελίσσονται παρέχοντάς μας περισσότερες λύσεις και διευκολύνοντας την καθημερινότητά μας.

Πηγή: Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ