Marathon VC: Tο νέο fund με στόχο τις ελληνικές Startups παγκόσμιας κλάσης

Το σημερινό Open Coffee πραγματοποιήθηκε με ορθίους στην αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς μια και φιλοξενούσε την βασική ομάδα του Taxibeat και τον Νίκο Δρανδάκη, (θα αναφερθούμε σε αυτό σε άλλο θέμα), με τον Γιώργο Τζιραλή και τον Πάνο Παπαδόπουλο να ανακοινώνουν ένα νέο fund, το Marathon Venture Capital.

Στόχος του Marathon VC είναι να δημιουργήσει τις επόμενες ελληνικές Startups που θα ξεχωρίσουν σε παγκόσμιο επίπεδο στα χνάρια της BugSense, την Resin.io, της Workable και φυσικά της Taxibeat οι οποίες είναι μέσα στις 47 εταιρείες που έχουν επενδύσει οι δύο βασικοί partners.

Έχει σηκώσει σε πρώτη φάση 8 εκατ. ευρώ και από Έλληνες ιδιώτες επενδυτές, η έδρα των οποίων είναι κυρίως εκτός Ελλάδας, το ποσό αυτό θα αυξηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ θα γίνουν άμεσα 10 με 15 επενδύσεις με ποσά από 500 χιλιάδες έως 1 εκατ. ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιώργος Τζιραλής: «Στόχος είναι το Marathon VC να γίνει ο πρώτος institutional επενδυτής στις πιο φιλόδοξες εταιρείες τεχνολογίας οι οποίες θα ξεκινήσουν από Έλληνες Founders.»

Το Marathon θα παίρνει το 15-20% της εταιρείας η οποία θα πρέπει να έχει συγκροτημένη ομάδα, καινοτομικό προίόν, τεχνολογικό-software, και να υπάρχει προϊόν επιπέδου MVP. Θα προσφέρονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής, λογιστικές, κανονιστικές, ανάπτυξης μέχρι και επιλογής και διάθεσης του πιο ταλαντούχου προσωπικού.

H ομάδα του Marathon VC

Στόχος είναι ο επόμενος γύρος χρηματοδότησης των Startups να προέλθει από μεγάλα VC του Ηνωμένου Βασιλείου των ΗΠΑ με στόχο η Startup να γίνει παγκόσμιας κλάσης.

H ομάδα του Marathon VC εκτός από τον Γιώργο Τζιραλή και τον Πάνο Παπαδόπουλο περιλαμβάνει την Θάλεια Μισαηλίδου και τον Χρήστο Γαστεράτο.

Πηγή: Startupper.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ