Κι επίσημα αποχωρεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Jil Sander

O Ιταλός σχεδιαστής μόδας, Rodolfo Paglialunga ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον γερμανικό οίκο μόδας Jil Sander, ύστερα από 3 χρόνια συνεργασίας με τον οίκο, του οποίου υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής.

Η αποχώρηση του R. Paglialunga έγινε με μία λιτή ανακοίνωση. Ο R. Paglialunga παρουσίασε την τελευταία συλλογή του για το συγκεκριμένο brand τον περασμένο μήνα, στην Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο. Η Alessandra Bettari, διευθύνουσα σύμβουλος του οίκου Jil Sander ανέφερε ότι η απόφαση για τη λήξη της συνεργασίας έγινε από κοινού: “Αποφασίσαμε να τερματίσουμε το επαγγελματικό μας ταξίδι με τον Ροντόλφο Παλιαλούνγκα από κοινού με τον ίδιο τον σχεδιαστή” και πρόσθεσε: “Θέλουμε να ευχαριστήσουμε βαθύτατα τον Paglialunga για το σπουδαίο έργο του στον Jil Sander και το σεβασμό που επέδειξε στο DNA του brand“.

Ο Paglialunga, πρώην σχεδιαστής της γυναικείας σειράς του οίκου Prada και καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Vionnet ανέλαβε τα ηνία του οίκου το 2014 από την ίδια την Jil Sander, η ίδρυσε τον οίκο μόδας το 1963 στο Αμβούργο. Η J. Sander είχε επιστρέψει στον οίκο μόδας μετά από απουσία εννέα ετών το 2012, παρέμεινε για ένα χρόνο και αποχώρησε για τρίτη φορά το 2013 αφήνοντας τη θέση κενή. Ο Paglialunga παρουσίασε παρουσίασε την πρώτη του συλλογή στον οίκο Jil Sander το 2015.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ