Ο Σάκης Ρουβάς εισέρχεται στην ενέργεια

Στο εξωτερικό είναι πολύ συνηθισμένο οι καλλιτέχνες να ασχολούνται και με επιχειρηματικές δραστηριότητες πέρα από την τέχνη. Για παράδειγμα ο Ashton Kutcher είναι πολύ γνωστός σαν επενδυτής επιχειρήσεων, ενώ πρόσφατα και η Scarlett Johansson ξεκίνησε τη δική της αλυσίδα με ποπ κορν στο Παρίσι.

Τα παραδείγματά τους αποφάσισε να μιμηθεί κι ο δικός μας Σάκης Ρουβάς, ο οποίος σύμφωνα με τοπικά μέσα της Θεσσαλίας αλλά και της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, προέβη στην ίδρυση της “SK ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” με έδρα τη Νέα Μάκρη Αττικής και με κύρια δραστηριότητα στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής και της ενέργειας. 

Το καταστατικό της επιχείρησης δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κι όπως αναφέρεται: το μετοχικό κεφάλαιο είναι 24.000 ευρώ και “καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου με καταβολή μετρητών τον ιδρυτή: Αναστάσιο Ρουβά του Κωνσταντίνου και της Μαρίας-Ιωάννας, καλλιτέχνη”, ο οποίος και κατέχει τις 1.000 ονομαστικές κοινές μετοχές αξίας 24 ευρώ έκαστη.

Από την άλλη, τα Μέσα της Θεσσαλίας, αναφέρουν ότι χθες ο Σάκης Ρουβάς παρουσίασε σε κέντρο της Καρδίτσας, σε τοπικούς φορείς, αγρότες και κτηνοτρόφους το project της εταιρείας Βιοαερίου, το οποίο αναμένεται να επεκταθεί και στον τομέα των θερμοκηπίων. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο γνωστός τραγουδιστής έχει αγοράσει στην περιοχή έκταση 37 στρεμμάτων, όπου αναμένεται να κατασκευαστεί μια υπερσύγχρονη μονάδα πράσινης ενέργειας για την παραγωγή ρεύματος από βιοαέριο. Στην πορεία αναμένεται να γίνουν και άλλες επεκτάσεις για την κατασκευή θερμοκηπίων που θα παράγουν βιολογικά προϊόντα και θα θερμαίνονται με την ενέργεια που θα παράγει η μονάδα.

Σύμφωνα με το καταστατικό της “SK ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, σκοπός και αντικείμενο της Εταιρείας, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, είναι:
1. Η βιολογική ή συμβατική εκτροφή αγελάδων, βοοειδών, πουλερικών, μοσχαριών, χοίρων, αιγοπροβάτων, προβάτων και παντός είδους ζώων και εν γένει εκμετάλλευση κτηνοτροφικών – ζωικών προϊόντων, όπως η παραγωγή, τυποποίηση, συσκευασία, αποθήκευση, τοποθέτηση και εμπορία παντός είδους κτηνοτροφικών προϊόντων.
2. H εν γένει εμπορία παντός είδους βιολογικών – οποιουδήποτε σταδίου – ή συμβατικών κτηνοτροφικών προϊόντων και ζώντων ζώων, κρεατοπαραγωγής, παραγωγής γαλακτομικών προϊόντων, αβγών, δέρματος, φτερών κ.λπ, αναπαραγωγής ή άλλης εκμετάλλευσης, όπως παραγωγή, εκτροφή, πάχυνση, επεξεργασία, κατεργασία, μεταποίηση, διατήρηση, συντήρηση, τυποποίηση, βιομηχανοποίηση και διακίνηση για λογαριασμό της εταιρείας ή τρίτων ως και η εμπορία παντός είδους προϊόντων πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς κτηνοτροφικής ή γεωργικής παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των παράγωγων προϊόντων και των υποπροϊόντων τους.
3. H εισαγωγή και εξαγωγή των ανωτέρω προϊόντων παραγωγής ημεδαπών και αλλοδαπών οίκων και η αντιπροσώπευση αυτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
4. H μελέτη, κατασκευή και εν γένει λειτουργία και εκμετάλλευση βιολογικών και συμβατικών αγροκτημάτων για την καλλιέργεια οπωροκηπευτικών και εκτροφή ζώων, με σκοπό την εμπορία ή μη (φάρμες).
5. Η μελέτη, κατασκευή, εκμετάλλευση και παραγωγή προς πώληση κτηνοτροφικών προϊόντων.
6. Η παραγωγή, μεταποίηση, τυποποίηση και διάθεση κτηνοτροφικών προϊόντων.
7. Η εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία κάθε είδους κτηνοτροφικών προϊόντων.
8. Ο σχεδιασμός, η αδειοδότηση, η κατασκευή, η εγκατάσταση, η υλοποίηση, η εκμετάλλευση, η εμπορία, η λειτουργία, η συντήρηση και η διαχείριση αιολικών και φωτοβολταϊκών σταθμών καθώς και σταθμών παραγωγής κάθε μορφής Ενέργειας, παραχθείσας είτε από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) ή και μη και ΣΗΘΥΑ.
9. Η απόκτηση και η πώληση έργων στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
10. Η κατασκευή, η εκμετάλλευση, η πώληση και εν γένει εμπορική εκμετάλλευση έργων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
11. Κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με την εκμετάλλευση, εμπορία και χρήση της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας καθώς και κάθε άλλης μορφής Ενέργειας είτε παραχθείσας από ΑΠΕ (βιομάζα, βιοαέριο κοκ) ή και μη, στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ