Με φόρα.. από το 2016 συνεχίζει η My Market!

Το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας Μy Market για το 2017, και το 222ο σημείο για την ελληνική αλυσίδα, εγκαινιάστηκε πριν λίγες ημέρες στα Γιαννιτσά, στο νομό Πέλλας, σηματοδοτώντας για μία ακόμη φορά τη σημειολογική σημασία που δίνει η εταιρεία στην επέκτασή της στη Βόρεια Ελλάδα.

MyMarket _Το κατάστημα βρίσκεται επί της οδού Ηλιοπούλου 16 σε κεντρικό σημείο στην είσοδο της πόλης με άνετη πρόσβαση και υπαίθριο χώρο στάθμευσης 32 θέσεων και 3 θέσεων ΑΜΕΑ. Διαθέτει σύγχρονους χώρους πώλησης 1.200 τ.μ. και άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό σε όλα τα επίπεδα, ενώ η αισθητική του εκπέμπει ποιότητα, τεχνογνωσία και φιλικότητα απέναντι στους πελάτες του.

Μετά την απόκτηση του υπερσύγχρονου κέντρου διανομής στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης που στόχο έχει την ακόμη ταχύτερη και αρτιότερη κάλυψη των σημείων πώλησης στην ευρύτερη περιοχή, η εταιρεία έχει στόχο να επενδύσει σε περισσότερα σημεία στη Βόρεια Ελλάδα τόσο σε σημεία χονδρικής, όσο και σε σημεία λιανικής πώλησης.

Η εξαγορά του Βερόπουλου

My Market _Σημειώνεται ότι η αλυσίδα My Market αποτελεί μια υγιή και κερδοφόρο ελληνική αλυσίδα super market, η οποία πριν από ένα χρόνο εξαγόρασε την ιστορική τον Βερόπουλο, μια εξαγορά που παρά τις εξαιρετικά αντίξοες οικονομικές συνθήκες αποδείχτηκε, με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, ως η πιο πετυχημένη εξαγορά ελληνικής εμπορικής αλυσίδας από μία άλλη επίσης ελληνική αλυσίδα.

Για να συμβεί όμως αυτό, η My Market προχώρησε σε αποφάσεις που είναι εντελώς “αντίθετες” με τη “συνήθη” εμπορική πρακτική των επιχειρήσεων σε αυτές τις περιπτώσεις. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εν λόγω εξαγοράς, η My Market όχι μόνο δεν παζάρεψε και δε ζήτησε το “κούρεμα” των χρεών του Βερόπουλου από τους προμηθευτές της, αλλά αντίθετα αποπλήρωσε το 100% των χρεών αυτών, εκταμιεύοντας 85 εκατ. ευρώ μέσα σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων για το σκοπό αυτό.

Οι εργαζόμενοι αναπόσπαστο κομμάτι της My Market…

Παρά το γεγονός ότι περιπτώσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων ομοειδών επιχειρήσεων συνήθως συνοδεύονται από απολύσεις εργαζόμενων, στην περίπτωση της συγκεκριμένης εξαγοράς του Βερόπουλου όχι μόνο δεν έγιναν απολύσεις, αλλά αντίθετα έγιναν επιπλέον 1.400 προσλήψεις, με αποτέλεσμα σήμερα η αλυσίδα να απασχολεί πάνω από 10.000 εργαζόμενους. Επίσης η διοίκηση της My Market – και αυτό έχει ιδιαίτερη αξία – προχώρησε σε αυξήσεις μισθών σε χαμηλόμισθούς υπαλλήλους που εργάζονταν στον Βερόπουλο.

… όπως και οι προμηθευτές

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η εξαγορά του Βερόπουλου, όχι μόνο δεν είχε αρνητικό αντίκτυπο στους προμηθευτές της (και, κατ΄ επέκταση, και στα φορολογικά έσοδα του κράτους) και στους εργαζόμενους, αλλά συνέβη το ακριβώς αντίθετο χωρίς να γίνει “σίριαλ”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ