O John Herrera και η Epson στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Ο σχεδιαστής μόδας John Herrera, συνεργάζεται με την Epson για να παράγει μια συλλογή 30 ενδυμάτων, ψηφιακά εκτυπωμένων με τους εκτυπωτές dye-sublimation της Epson. Η συλλογή για άνδρες και γυναίκες είναι εμπνευσμένη από τον προστατευόμενο στις Φιλιππίνες Αετό Aguila και παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου στις 20 Φεβρουαρίου.

Ο John, με έδρα τη Μανίλα στις Φιλιππίνες, ήταν ο νικητής των Βραβείων Ανερχόμενου Σχεδιαστή του Λονδίνου (LED) το 2015 και φέτος απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Σχεδιαστή στο Ηνωμένο Βασίλειο (BTD).

Ο John συνεργάζεται με την Epson στις Φιλιππίνες και είναι έτοιμος να δώσει μια νέα διάσταση στη μόδα, μέσω της ψηφιακής εκτύπωσης, χρησιμοποιώντας τη σειρά SureColor F dye-sublimation της Epson. “Η συνεργασία με την Epson είναι συναρπαστική», δηλώνει. “Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε με την εκτύπωση, σε σύγκριση με την απλή αγορά υφάσματος. Προηγουμένως, όλες οι συλλογές των σχεδιαστών κατασκευάζονταν με κόπο, στο χέρι. Αρκετά από τα κομμάτια της κολεξιόν, όπως 3D αντικείμενα που φορούν τα μοντέλα, μπορούν να τοποθετηθούν και να συναρμολογηθούν μόνο δια χειρός, οπότε ό,τι παρουσιάζεται στην πασαρέλα, δεν μπορεί να ξαναφορεθεί. Με την ψηφιακή εκτύπωση, τα ρούχα της συλλογής μπορούν να φορεθούν στην πραγματική ζωή.”, δηλώνει ο Herrera. “Η συλλογή που παρουσίασα θα ήταν αδύνατο να δημιουργηθεί χωρίς τον ψηφιακό εκτυπωτή της Epson. Χωρίς αυτόν θα έπρεπε να ζωγραφίσω τα σχέδια μόνος και με ένα μήνα μόνο διαθέσιμο για προετοιμασία, αυτό δεν θα ήταν εφικτό.”

Ο John υιοθετεί μια προσέγγιση χωρίς απορρίμματα και πλαστικό και δίνει μεγάλη σημασία στη μείωση της σπατάλης μέσω της δουλειάς του. “Με την ψηφιακή εκτύπωση υφάσματος, χρησιμοποιούμε μόνο τον ακριβή όγκο υφάσματος που χρειαζόμαστε. Αντί να καταναλώνουμε 4,5 μέτρα υφάσματος για ένα φόρεμα, χρησιμοποιούμε μόνο 1,4 μέτρα ψηφιακά εκτυπωμένου υφάσματος. Η ψηφιακή εκτύπωση μειώνει δραματικά τη φύρα σε ύφασμα. Είναι πιο γρήγορη, πιο έξυπνη, παράγει σχεδόν μηδενικά απορρίμματα – αυτά προσφέρει η τεχνολογία της Epson», δηλώνει.

Η τεχνολογία ψηφιακής εκτύπωσης υφασμάτων της Epson βασίζεται στην κεφαλή εκτύπωσης PrecisionCore της εταιρείας, μια από τις πιο γρήγορες τεχνολογίες inkjet απόδοσης. Τα ακροφύσια εκτύπωσης παρέχουν ακριβή έλεγχο των σταγονιδίων μελανιού για ανώτερη ευκρίνεια εικόνας που διέπει ένα ευρύ φάσμα μελανιών και μέσων, παράγοντας ζωντανές εκτυπώσεις. Η ψηφιακή εκτύπωση μειώνει σημαντικά το χρόνο παραγωγής και επιτρέπει την εκτύπωση μικρού όγκου εξατομικευμένων σχεδίων, σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τεχνικές εκτύπωσης, οι οποίες απαιτούν μεγάλους όγκους και πολύ μεγαλύτερους χρόνους παραγωγής. Ως αποτέλεσμα, η ψηφιακή εκτύπωση βοηθά τους σχεδιαστές, όπως τον John Herrera, να πετύχουν το καλλιτεχνικό όραμά τους μεταφέροντας τις ιδέες τους σε μια ευρεία γκάμα από υφάσματα γρήγορα, εύκολα και με την υψηλότερη ποιότητα.

Η ψηφιακή εκτύπωση υφασμάτων της Epson εμπνέει όλο και περισσότερους σχεδιαστές υψηλής ραπτικής για να εξερευνήσουν τη δημιουργική και παραγωγική δυνατότητα, που τους επιτρέπει αυτή η τεχνολογία. Τώρα, ο μόνος περιορισμός για τους σχεδιαστές είναι η φαντασία τους”, δήλωσε ο κος Phil McMullin, Διευθυντής Πωλήσεων, Professional Graphics, Epson Ηνωμένου Βασιλείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ