SpaceX: Το 2018 η αποστολή των πρώτων αστροτουριστών γύρω από τη Σελήνη

Το 2018 αναμένεται να σταλούν οι δύο πρώτοι τουρίστες σε πτήση γύρω από τη σελήνη, από τη διαστημική εταιρεία SpaceX, σύμφωνα με τον Έλον Μασκ. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τον νέο μεγάλο πύραυλό της “Falcon Heavy” (πρόκειται για έναν ενισχυμένο πύραυλο ‘Falcon 9’), ο οποίος θα στείλει επί πληρωμή στο φεγγάρι δύο επιβάτες μέσα στη διαστημική κάψουλα Dragon.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, δύο -προς το παρόν ανώνυμοι- ιδιώτες προσέγγισαν μόνοι τους τη SpaceX ζητώντας να πάνε στο φεγγάρι και ήδη έχουν καταβάλει ένα σημαντικό μέρος του σημαντικού κόστους της αποστολής. Τα ονόματα των δύο υποψηφίων αστροτουριστών, θα ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθούν οι ιατρικές εξετάσεις τους. Πάντως κατέστη γνωστό ότι γνωρίζονται μεταξύ τους. Οι δύο επιβάτες, θα εκπαιδευθούν κατάλληλα και θα είναι μόνοι τους στο διαστημικό σκάφος. Η βόλτα τους γύρω από τη Σελήνη θα διαρκέσει μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Μασκ, “οι δύο επιβάτες θα ταξιδέψουν ταχύτερα και μακρύτερα στο ηλιακό σύστημα από οποιονδήποτε άλλον πριν από αυτούς». Επεσήμανε επίσης ότι «ασφαλώς δεν είναι αφελείς. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο γι’ αυτούς, αλλά δεν θα είναι μηδενικός“.

Αν κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα, θα είναι η πρώτη φορά που ένας άνθρωπος θα ταξιδέψει ξανά πέρα από την τροχιά του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), καθώς θα έχουν περάσει περίπου 45 χρόνια από την τελευταία αποστολή ανθρώπου στη Σελήνη (η τελευταία επανδρωμένη αποστολή «Απόλλων» της NASA έγινε το 1972).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ