Δ. Δασκαλόπουλος: Το Diorama Fund sτηρίζει στην πράξη τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις

Το fund που δημιουργήσαμε έχει διεθνείς επενδυτές και δεν κάνει “ασκήσεις επί χάρτου”, στηρίζει στην πράξη τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις” ανέφερε ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος στην παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Diorama Fund και της Deca ενώ τόνισε: “Κανείς δεν θα πει σήμερα να βάλω τα λεφτά μου στην Ελλάδα. Δεν είμαι ιδαίτερα αισιόδοξος για το πότε τελειώνει η κρίση”.

Επί 7 χρόνια τώρα αντιμετωπίζουμε την κρίση με τον ίδιο τρόπο: Ψάχνουμε τη “δόση” μας, αποκηρύσσουμε τους δανειστές και τα μνημόνια και στο τέλος υπογράφουμε” και συνέχισε: “Κάνουμε αντίσταση  στο όνομα των ανέργων, των φτωχών και των χαμηλοσυνταξιούχων και ο αριθμός τους αντί να μειώνεται αυξάνεται, διότι  προτιμάμε τις διαμάχες του αέρα αντί για πράξεις”.

“Χρειαζόμαστε, ένα ριζικό μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος, της οικονομίας και των θεσμών. Ένα δικό μας σχέδιο εξόδου από την κρίση” πρόσθεσε. “Είχαμε πολλές ευκαιρίες και εμείς και οι Ευρωπαίοι  για να τελειώσει η κρίση, όμως συνεχίζεται 7 χρόνια τώρα….

Το Diorama Fund με έδρα το Λουξεμβούργο, ιδρύθηκε στα τέλη του 2014 από την Δημήτρη Δασκαλόπουλο, μέσω της εταιρείας διαχείρισης DECA της οποίας ηγείται ο έμπειρος τραπεζίτης κ. Νίκος Νανόπουλος.

Το fund  διαθέτει 135 εκατ ευρώ κεφάλαια προς επένδυση και όπως αναφέραμε και χτες έχει προχωρήσει σε 3 επενδύσεις ύψους 26 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις Atlas Tapes (7,2 εκατ. ευρώ) που δραστηριοποιείται στις αυτοκόλλητες ταινίες, στην Davamand  που δραστηριοποιείται στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων (7 εκατ. ευρώ) και στην ΙnternetQ (12 εκατ. ευρώ) που δραστηριοποιείται στην παροχή μουσικής μέσω κινητών τηλεφώνων.

Το Diorama Fund, επενδύει σε ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις -όπως είναι τα τρόφιμα και η τεχνολογία και γενικότερα σε τομείς που έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν και να εξαχθούν. Αναφορικά με τη χρηματοδότηση, στο αναπτυξιακό ταμείο ο Δ. Δασκαλόπουλος έχει επενδύσει το ποσό των 50 εκατ. ευρώ ενώ με συμμετέχουν με 60 εκατ. ευρώ  οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί EIF, EIB, EBRD καθώς  και Ελληνες επιχειρηματίες, ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες.

Ο Νίκος Νανόπουλος δήλωσε: “ο ρόλος μας είναι να κάνουμε επενδυτικές κινήσεις  που θα είναι αποδοτικές  ακόμα και μέσα σ΄ αυτό το αντίξοο περιβάλλον της κρίσης. Για να ορθοποδήσει η χώρα  χρειάζεται  επενδύσεις εξαγωγικού τύπου, οι οποίες  είναι κατά τεκμήριο ανταγωνιστικές, συνέχισε και σημείωσε πως “τα τελευταία χρόνια  κοιτάμε  τις προβληματικές επιχειρήσεις  και όχι τους νικητές  αυτής της άνισης μάχης με την κρίσης που τα κατάφεραν, όμως χρειάζονται κεφάλαια.  Αυτό το κενό ερχόμαστε να καλύψουμε“.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ