Diorama Fund: 135 εκατ. ευρώ σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του νέου αναπτυξιακού Ταμείου Diorama, με έδρα το Λουξεμβούργο βρίσκονται οι δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις με εξωστρεφή χαρακτήρα, που δεν δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά.

Το ταμείο,  διαθέτει προς επένδυση 135 εκατ. ευρώ περίπου (έχουν ήδη επενδυθεί περισσότερα από 26 εκατ. ευρώ σε τρεις εταιρίες).

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Κούλης, διευθύνων σύμβουλος της Deca Investments, της εταιρείας που διαχειρίζεται τα κεφάλαια του Ταμείου Diorama, οι επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν σε εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις με πρωταρχικό στόχο να αναδειχθούν σε ευρωπαϊκό αλλά και σε διεθνές επίπεδο στους τομείς που δραστηριοποιούνται.

Σε κάθε επένδυση θα διατίθενται 5 – 15 εκατ. ευρώ. και συνολικά θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις σε 12 με 15 εταιρείες. Προσφέρονται αναπτυξιακά κεφάλαια, κεφάλαια για αύξηση παραγωγικής δυναμικότητας, για εξαγορές, πάγιες επενδύσεις και κεφάλαιο κίνησης. Δεν ζητούνται προσημειώσεις, προσωπικές εγγυήσεις, καθώς προστασία των επενδυτών είναι το επενδυτικό σχέδιο της εταιρίας που επενδύει, η συμφωνία των μετόχων και η ποιότητα της διοίκησης.

Στόχος είναι μέσα στο 2017 να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον τέσσερεις νέες επενδύσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ