Η Nokia δίνει 347 εκατ. ευρώ για την Comptel

Την πρόθεση της να εξαγοράσει την φινλανδική κατασκευάστρια λογισμικού Comptel, έναντι 347 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Nokia.

Δεδομένου ότι ολοένα και περισσότεροι πάροχοι κινητής βασίζονται στο λογισμικό για να κάνουν τα δίκτυά τους πιο έξυπνα, η Nokia θεωρεί ότι η εξαγορά της Comptel θα την βοηθήσει αφενός στον τομέα αυτό κι αφετέρου πολλοί εικάζουν ότι η εν λόγω εξαγορά γίνεται προκειμένου να αντιμετωπίσει έναν επικείμενο ανταγωνιστή.

Να σημειωθεί ότι τόσο η Nokia, όσο και οι ανταγωνιστές της, Ericsson και Huawei αντιμετωπίζουν παγκόσμια διλήμματα καθώς η ζήτηση για τα δίκτυα 4G αρχίζει να φτάνει στον κορεσμό της, ενώ η ευρεία υιοθέτηση των δικτύων 5G απέχει κάποια έτη.

Εκτός από αυτόν τον παράγοντα, οι παραδοσιακοί πάροχοι hardware δικτύων κινητής αντιμετωπίζουν προκλήσεις από νέα προϊόντα εικονικοποίησης (virtualization), τα οποία βασίζονται στο λογισμικό για να παράσχουν αυξανόμενο αριθμό επικοινωνιακών χαρακτηριστικών.

Η Comptel το περασμένο έτος είδε τις πωλήσεις του λογισμικού της, το οποίο βοηθά τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να διαχειριστούν και να ελέγξουν τις υπηρεσίες και τα δίκτυά τους να ανέρχονται στα 100 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ