Η INTERAMERICAN χορηγός στη συναυλία προς τιμή του Μ. Θεοδωράκη

Στην κεντρική αίθουσα Χ. Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 300 χορωδοί από 10 χορωδίες όλης της χώρας, η συμφωνική μαντολινάτα, 4 λυρικοί και 2 ερμηνευτές χάρισαν στιγμές μουσικής τέρψης σε ένα ακροατήριο, που τους χειροκρότησε παρατεταμένα και συμμετείχε με ενθουσιασμό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πρόσωπα γνωστά από τη δημόσια ζωή και τις τέχνες, άνθρωποι συνδεδεμένοι με τον γνωστό δημιουργό και κυρίως, το πλήθος των ανωνύμων που αναζητούν κάθε ευκαιρία αναβάπτισης στα τραγούδια και τη μουσική του.

Και ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν, σίγουρα, παρών νοητικά και ψυχικά – η αύρα του ήταν διάχυτη και αντανακλούσε στη βαθειά συγκίνηση όλων. Εύστοχα, ο εξαίρετος μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, που διηύθυνε με πληθωρικό συναίσθημα αυτό το υπέροχο μουσικό σύνολο -καθώς και το ακροατήριο!- παρατήρησε πως η συναυλία αυτή είναι ιστορικής σημασίας. Μια συναυλία που, παρά τον θεματικό τίτλο της “Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη”, ανέδειξε την πραγματική, διαχρονική αξία του “Μίκη για όλη την Ελλάδα”.

Η INTERAMERICAN  για μια ακόμη φορά, υποστήριξε ως χορηγός αυτή τη συναυλία, για να μη χαθεί η παρακαταθήκη του Μίκη Θεοδωράκη στον τόπο μας και για τις νεώτερες γενιές, να μην κοπεί το μήνυμα της συνέχειας ενός πολιτισμού που μπορεί να είναι η κολυμβήθρα της Ελλάδος. Η εταιρεία υποστηρίζει τακτικά συναυλίες και ενέργειες για την ανάδειξη του έργου του Μίκη, από το 2007 έως σήμερα.