Αυτοί είναι οι 25 semifinalists του MITEF Greece Startup Competition

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού MITEF Greece  Startup  Competition 2017, σε συνέχεια της πρόσκλησης που απηύθυνε το MIT Enterprise Forum Greece.

Η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης συνεπάγεται την ανακοίνωση των ομάδων που προκρίθηκαν στoν ημιτελικό γύρο. O διαγωνισμός, ο οποίος διεξάγεται για δεύτερη φορά στη χώρα μας, στοχεύει στο να συμβάλει ουσιαστικά στη δυναμική ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση και την προώθηση της ελληνικής τεχνολογικής επιχειρηματικότητας.

Οι 25 ομάδες που αναδείχθηκαν και εντάσσονται πλέον στο 3μηνο πρόγραμμα του διαγωνισμού, το οποίο περιλαμβάνει mentoring και workshops, είναι με αλφαβητική σειρά οι ακόλουθες: 10Muse, Active Social Networking (ASN), Blueline, CityCrop Automated Indoor Farming, Cube RM, Cyclefi, Datalization, Entranet, Exclusivi Ltd., FixGuard, Fresh Strips B.V., Hotelsonspot, JourneyPost, LilTECH, Metis Seagrass, OpenIchnos, QBRIQ, Save Bees, SentiGeek, SportsElectroceuticals, Spotawheel, Tesibit, 3asyR Ltd., TOORISTAS Private Company και Wifins.

Nα σημειωθεί πως  από τις ομάδες που πέρασαν στον επόμενο γύρο 6 ανήκουν στο χώρο του Internet & Web1 στον τομέα της Βιοτεχνολογίας, 1 στον τομέα της Νανοτεχνολογίας, 10 στο χώρο του Software, 1 στο χώρο των Μεταφορών, 2 στο χώρο του Computer & Electronics Hardware, ενώ τέλος 4 εξ’ αυτών ειδικεύονται σε άλλους τομείς.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της δεύτερης φάσης ξεκινά από τις 27 Ιανουαρίου και θα λήξει στις 2 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια αυτού αξιόλογοι μέντορες της ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής θα καθοδηγήσουν τις ομάδες, ενώ για την φετινή χρονιά τo περιεχόμενο των εργαστηρίων θα βασιστεί σε προγράμματα επιχειρηματικότητας που πραγματοποιούνται στο πανεπιστήμιο Massachusetts Institute of Technology (MIT), με την υποστήριξη της EY.

Παράλληλα  οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν σε σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος όπως Perfect Pitch, Νομικά θέματα, Marketing & Επικοινωνία, Στρατηγικές Ανάπτυξης και Χρηματικό-οικονομικά, Φορολογία, και Ανθρώπινο Δυναμικό, που θα πραγματοποιηθούν από στρατηγικούς συνεργάτες του MITEF Greece. Στο τέλος του 3μηνου προγράμματος οι 10 επικρατέστερες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη και τελική φάση. H Τελετή Λήξης και Απονομής του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου, 2017, στην Αθήνα.

Την ημέρα εκείνη οι 10 finalists θα παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους πρόταση μπροστά στο κοινό και η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 3 νικήτριες ομάδες οι οποίες θα προβάλλουν: 
α. Σημαντική βελτίωση της αξίας της επιχειρηματικής τους πρότασης. 
β. Τις σημαντικότερες προοπτικές εμπορικής αξιοποίησης και ανταγωνιστικής παρουσίας στη διεθνή αγορά. Πέρα από τη βράβευση και απονομή χρηματικών και σε είδος επάθλων, το βασικό και κυριότερο όφελος για τους νικητές αποτελεί η διεθνής αναγνώριση. Ειδικότερα, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να προβληθούν μέσα από το MITEF Global, το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο, που ασχολείται με την καινοτομία και την τεχνολογική επιχειρηματικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστοσελίδα www.mitefgreece.org και τα social media του ΜΙΤΕF Greece.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ