Στον “παγετώνα” των Μνημονίων!

Γιάννης Διονάτος του Γιάννη Διονάτου

Με αφορμή την σημερινή “επέτειο”(;) – της νίκης – του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 θα γραφτούν και θα ειπωθούν πολλά, αναφορικά με το τι έκανε και κυρίως τι δεν έκανε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε αυτό το διάστημα.

Η στήλη ωστόσο πιστεύει ότι δεν έχει κανένα νόημα να κοιτάζουμε συνέχεια το παρελθόν για το τι κάναμε ή τι δεν κάναμε και αν το ένα ή το άλλο το κάναμε καλύτερα ή χειρότερα.

Σε κάθε περίπτωση όλες οι απόψεις είναι σεβαστές και ιδιαίτερα αυτή που “καταθέτει” σήμερα, στο EMEAgr, ο Χρήστος Γ. Κτενάς για τα “γενέθλια” της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

ΣΥΡΙΖΑ, η πιο επιτυχημένη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης 

Δεδομένου ότι πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως ο κύκλος της μεταπολίτευσης έκλεισε με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάληψη της πρωθυπουργίας ενός ανθρώπου που γαλουχήθηκε και ανδρώθηκε μέσα στην Αριστερά, χωρίς να την προδώσει στην πολιτική του πορεία, ίσως ήρθε η ώρα να βάλει μια κόκκινη γραμμή με το παρελθόν και να κοιτάξει μπροστά πετώντας ταυτόχρονα στον “καιάδα” το κλειδί της ντουλάπας με τους διάφορους “σκελετούς” που εμφανίζονται στο διάβα μας και να κοιτάξουμε μπροστά!

Βεβαίως από την άλλη πρέπει να είμαστε μοναδική περίπτωση που “γιορτάζουμε” τέτοιου είδους “επετείους”, λες και προσθέτουν τίποτα στη ζωή των πολιτών ή στην προσπάθεια που κάνουν και έχουν κάνει τα – περισσότερα – πολιτικά κόμματα για να βγάλουν την χώρα από την κρίση.

Φυσικά σε ένα τέτοιο – “επετειακό” – κείμενο δεν είναι εύκολο να μην ρίξεις μια “ματιά” στο παρελθόν, ξεκινώντας από το 2010, όταν δηλαδή η χώρα εισήλθε στην εποχή των Μνημονίων, μέσα στην οποία φαίνεται πως έχει εγκλωβιστεί και “παγώσει” και να αναρωτηθείς τι θα είχε συμβεί αν τον Μάιο του 2010 ο Αντώνης Σαμαράς ο αντι-μνημονιακός – τότε – και ο άνθρωπος που “θα έσκιζε τα Μνημόνια” αργότερα συντάσσονταν με τον Αλέξη Τσίπρα σταθερά αντι-μνημονιακός – ακόμη και σήμερα – ο οποίος είχε υποσχεθεί στον λαό πως “θα ακύρωνε με ένα νόμο και ένα άρθρο το Μνημόνιο”. Βεβαίως με “Αν” δεν ζεις και δεν προχωράς μπροστά, το μόνο που κάνεις είναι όμορφες ταινίες!

Για αυτό λοιπόν η στήλη επιμένει πως ήρθε η ώρα η χώρα να κοιτάξει μπροστά και να αφήσει για πάντα πίσω της το παρελθόν και να κοιτάξει να βρει τις κατάλληλες λύσεις για να βγει επιτέλους από τον “παγετώνα” των Μνημονίων. Αυτό φυσικά θα γίνει μόνο με συναίνεση που θα ξεκινήσει από τα πολιτικά κόμματα και θα διαχυθεί στην κοινωνία που εδώ και καιρό έχει χωριστεί σε στρατόπεδα κυνηγώντας δαίμονες… αναβιώνοντας τις ιστορίες του Δον Κιχώτη!

[email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ