Deutsche Bank: “Μαχαίρι” 90% στα μπόνους των υψηλόβαθμων στελεχών

Τη δραστική μείωση των μπόνους των υψηλόβαθμων στελεχών του αναμένεται να ανακοινώσει η Deutsche Bank, όπως υποστηρίζει σχετικά το περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η Deutsche Bank θα μειώσει τα μπόνους των στελεχών της – μεταξύ των οποίων και τραπεζικών της που ασχολούνται με επενδύσεις στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη – κατά περίπου 90%. Σημειώνεται πως οι μειώσεις των μπόνους για το 2016 θα επηρεάσουν υπαλλήλους που δεν υπάγονται στις συμφωνίες συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενώ άλλες ομάδες εργαζόμενων στην τράπεζα θα λάβουν πακέτα αποζημίωσης για να αποτραπεί η μαζική έξοδος υπαλλήλων.

Σύμφωνα πάντως με τους αναλυτές και τα διεθνή ΜΜΕ ο επικεφαλής της τράπεζας, Τζον Κράιαν, προωθεί την αναδιοργάνωση της γερμανικής τράπεζας η οποία έχει να αντιμετωπίσει ένα αυξανόμενα αρνητικό τραπεζικό περιβάλλον στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές, καθώς και ένα τεράστιο πρόστιμο για παλιές ατασθαλίες της. Υπενθυμίζεται πως η Deutsche Bank υπέγραψε διακανονισμό αξίας 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την πώληση τοξικών στεγαστικών δανείων πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση του 2008.

Φυσικά η Deutsche Bank αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ