Apple: Ετοιμάζει νέο flagship store στο Μιλάνο με αμφιθέατρο

Ένα νέο κατάστημα «ναυαρχίδα» ετοιμάζει η Apple στο Μιλάνο της Ιταλίας στην Liberty Square (Πλατεία Ελευθερίας), το οποίο μάλιστα θα διαθέτει και εξωτερικό αμφιθέατρο.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, η εταιρεία έλαβε την έγκριση από το τμήμα προγραμματισμού της πόλης τον περασμένο μήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την αναφορά, πρόκειται για ένα από τα πιο καινοτομικά και τεχνολογικά καταστήματα της εταιρείας παγκοσμίως. Στο αμφιθέατρο που θα βρίσκεται ακριβώς απέξω η εταιρεία σχεδιάζει τη φιλοξενία πολιτισμικών δρώμενων σε όλη τη διάρκεια του έτους. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις αναφορές έχει συμφωνήσει για την πραγματοποίηση 8 δημοσίων δρώμενων ετησίως, με τη δυνατότητα να προστεθούν άλλα 4.

Το κατάστημα έχει σχεδιάσει ο Norman Foster. Βάσει των τοπικών περιγραφών, θα είναι ένα ψηλό, ορθογώνιο, διαφανές κτήριο με δύο καταρράκτες στα πλαΐνά. Η είσοδος του καταστήματος θα διαθέτει μια τζαμαρία-καταρράκτη, ενώ και το εσωτερικό θα είναι εντελώς ανακαινισμένο (αυτή τη στιγμή το κτήριο στεγάζει τον κινηματογράφο Apollo).

Το κατάστημα δεν είναι γνωστό ακόμη πότε θα είναι έτοιμο, αλλά η κατασκευή του υπολογίζεται να διαρκέσει ένα χρόνο. Η εταιρεία θα πληρώσει την πόλη του Μιλάνου το ποσό των 768.732,15 ευρώ για την ανακαίνιση της Liberty Square και επιπλέον 127.435 ευρώ ετησίως για τη χρήση της πλατείας.

Οι αρχές της πόλης χαρακτηρίζουν το πλάνο της Apple φιλόδοξο, υπογραμμίζοντας ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ