Συνεχίζεται το θρίλερ για τη Μαρινόπουλος

Τελειωμό φαίνεται να μην έχει το θρίλερ διάσωσης της Μαρινόπουλος, με την δικαστική απόφαση να μην έχει ληφθεί ακόμη ενώ τα όρια στενεύουν και την διοίκηση να μην δεσμεύεται για την κατάθεση της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου.

Η χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων με την διοίκηση της εταιρείας έληξε χωρίς καμία δέσμευση από την πλευρά της διοίκησης  για καταβολή των δεδουλευμένων του Δεκεμβρίου, ή του τι μελλεί γενέσθαι της εταιρείας.

Η διοίκηση παρέπεμψε στη δικαστική απόφαση, η οποία θα πρέπει να εκδοθεί το αργότερο μέχρι την 30η Ιανουαρίου. Αν δεν εκδοθεί μέχρι τότε, θα λήξει η αυτόματη τετράμηνη αναστολή των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που χορηγείται στην περίπτωση κατάθεσης συμφωνίας εξυγίανσης με βάση το άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε διανύσει ακόμη ούτε το πρώτο 10ημερο του Ιανουαρίου, αλλά όπως και να έχει ο χρόνος πλέον έχει αρχίσει να μετράει αντίστοιχα και στις 14 Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής που η Σκλαβενίτης θα αποσύρει το ενδιαφέρον της αν δεν υπάρξει εξέλιξη.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, παρόλο που φέρονται ως έτοιμοι για κινητοποιήσεις, εντούτοις δεν έχουν λάβει κάποια απόφαση για απεργίες, αλλά μικρότερης μορφής κινητοποιήσεις (όπως πχ παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα καταστήματα ή στάσεις εργασίας) δεν αποκλείονται.

Το σωματείο εργαζομένων της Βορείου Ελλάδος θα συνεδριάσει το σαββατοκύριακο για να αποφασίσει τα επόμενα βήματά του, σε περίπτωση που δεν καταβληθεί η μισθοδοσία του Δεκεμβρίου μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ