Μαρινόπουλος: Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις φέρονται να είναι οι εργαζόμενοι της αλυσίδας Μαρινόπουλος αν δεν τους καταβληθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο μισθός του Δεκεμβρίου ή αν δεν μάθουν περισσότερα σχετικά με τα σχέδια της εταιρείας.

Σύμφωνα με πηγές, εκπρόσωποι του Σωματείου των εργαζομένων της εταιρείας, θα επιδίωκαν συνάντηση με τη διοίκηση της Μαρινόπουλος, σήμερα Τρίτη, ενώ δεν αποκλείουν και την επιδίωξη συνάντησης τόσο με κυβερνητικά στελέχη όσο και με στελέχη της Σκλαβενίτης.

Το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης θα είναι καθοριστικό για το πώς θα πράξουν, ενώ δεν έχουν αποκλείσει κινητοποιήσεις, οι οποίες μπορεί να είναι είτε παράσταση έξω από το καταστήματα, στάσεις εργασίας αλλά και απεργία

Σε μαζικές κινητοποιήσεις φέρονται ότι θα προβούν και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της αλυσίδας στη Βόρεια Ελλάδα, αν μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε δεν καταβληθεί η μισθοδοσία Δεκεμβρίου.

Η μη καταβολή της μισθοδοσίας Δεκεμβρίου αποτελεί απόρροια εξάντλησης της ενδιάμεσης χρηματοδότησης και του γεγονότος ότι καθυστερεί η έκδοση της απόφασης από το δικαστήριο, προκειμένου να «ξεκλειδωθεί» η μεγάλη χρηματοδότηση.

Μέχρι στιγμής η απόφαση από το δικαστήριο δεν έχει εκδοθεί και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ