Πιστοποιήση τύπου για το Airbus A321neo με κινητήρες της P&W

Σε συνέχεια ενός συμπαγούς προγράμματος δοκιμαστικών πτήσεων, το A321neo με κινητήρες PurePower PW1100G-JM της Pratt & Whitney’s έλαβε κοινή πιστοποίηση τύπου από την European Aviation Safety Agency (EASA) και την Federal Aviation Administration (FAA) στις 15 Δεκεμβρίου  2016.

Τα σχετικά έγγραφα υπεγράφησαν από τον EASA’s Certification Director Trevor Woods και τον  Jeffrey Duven, FAA Manager of the Transport Airplane Directorate – Aircraft Certification Service. Οι δύο πιστοποιήσεις παραδόθηκαν στους Didier Evrard Executive Vice President Programme  , και Klaus Roewe Senior Vice President A320 Family Programme της Airbus ,.

Το A321neo επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρίες να διευρύνουν τους στόλους τους ενώ παράλληλα διαθέτει ένα εξαιρετικά επιτυχημένο συνδυασμό οικονομίας και άνεσης. Το A321 συνεισφέρει ήδη κατά  40% στις παραδόσεις μας αεροσκαφών μονού διαδρόμου με συνεχή άνοδο,” δήλωσε ο Fabrice Brégier, President και CEO της Airbus. ”Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί μια επιβράβευση σε όλες τις ομάδες που εργάστηκαν για να επιτευχθεί αυτή η σημαντική στιγμή”.

20162911_A321neo

Το A321neo –το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας A320neo  – ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα πρόγραμμα πιστοποίησης 350 ωρών πτήσης σε περισσότερες από 130 πτήσεις πιστοποιώντας ότι το πλαίσιο και τα συστήματα του πέραν των σχεδιαστικών του περιορισμών και επιβεβαιώνοντας ότι πληρεί με επιτυχία όλα τα κριτήρια πλοϊμότητας. Οι δοκιμές επιβεβαίωσαν ακόμη ότι το αεροσκάφος επιτυγχάνει όλους τους στόχους απόδοσης που είχαν τεθεί σε κατανάλωση καυσίμων και εμβέλεια. Προσφέροντας σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, όπως χαμηλότερο αποτύπωμα θορύβου, το αεροσκάφος επέδειξε εξαιρετικές επιδόσεις στις χαμηλές ταχύτητες για τους χρήστες του.

Το αεροσκάφος που κινείται με τη δύναμη των Pratt & Whitney είναι η πρώτη παραλλαγή του A321neo που έχει λάβει πιστοποιήση τύπου από την EASA και την  FAA. Το A321neo με κινητήρες CFM International LEAP-1A θα πιστοποιηθεί εντός των επομένων μηνών.

Η οικογένεια A320neo είναι η πιο επιτυχημένη σε πωλήσεις γραμμή παραγωγής αεροσκάφους μονού διαδρόμου στο κόσμο με περισσότερες από 4,800 παραγγελίες από 89 χώρες, κατέχοντας 60% μερίδιο αγοράς. Η ευρύτητα της καμπίνας επιβατών προσφέρει σε όλα τα μέλη της οικογένειας του A320neo τη δυνατότητα να προσφέρουν μια ασύγκριτη εμπειρία σε όλες τις θέσεις έχοντας και τα άνετα καθίσματα   Airbus’ 18” ιντσών ακόμη και στην οικονομική θέση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ