ΤΙΤΑΝ: Περισσότεροι από 270 φοιτητές στο 15ο «Βήμα του Μεταπτυχιακού Φοιτητή»

Περισσότεροι από 270 φοιτητές και φοιτήτριες 12 μεταπτυχιακών προγραμμάτων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ALBA συμμετείχαν στο «Βήμα του Μεταπτυχιακού Φοιτητή» που πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2016 στο εργοστάσιο του Τιτάνα στο Καμάρι Βοιωτίας. Το Βήμα, που συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια συνεχούς υλοποίησης στο εργοστάσιο Καμαρίου, διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Εταιρείας και στόχο την καλύτερη σύνδεση και τον ουσιαστικό διάλογο μεταξύ μεταπτυχιακών φοιτητών και εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας.

Με τίτλο «Απασχόληση των νέων, σημερινή πραγματικότητα και προοπτικές», στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης αποτυπώθηκαν ρεαλιστικά οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι και οι δεξιότητες που είναι απαραίτητες στη σύγχρονη αγορά εργασίας, αλλά ταυτόχρονα συζητήθηκαν εργαλεία και λύσεις που θα διευκολύνουν τη μετάβαση από την εκπαίδευση στην εργασία και τις προϋποθέσεις για επιτυχία. Στο πάνελ συμμετείχαν οι Ρένα Μπαρδάνη, Διευθύντρια Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού, ΣΕΒ Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Πολυξένη Κιούρη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Nestlé Ελλάδας και Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης, Ξανθή Παπαδάκη, Administration Manager, McCain Foods, Νίκη Φουρλή, Marketing Manager McCain Foods και Δημήτρης Τουρνής, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος, Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ.

Στο δεύτερο πάνελ, με τίτλο «Στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας», αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι μύθοι και οι πραγματικότητες για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα ενώ παρουσιάστηκε και μία επιτυχημένη start-up από τον πρωτογενή τομέα. Οι Πάνος Ζαμάνης, Πρόεδρος, «Orange Grove», Φίλιππος Ζακόπουλος, Partner, Found.ation και Ανδρέας Καραφύλλης, Μέλος Δ.Σ. του Συνεταιρισμού «ΘΕΣγαλα» μοιράστηκαν εμπειρίες και γνώσεις με τους συμμετέχοντες προκειμένου να αξιοποιήσουν ιδέες και ευκαιρίες για επιχειρηματική δράση.

Τους φοιτητές και τους ομιλητές καλωσόρισε ο Διευθυντής του εργοστασίου, Ιωάννης Μοναχός ενώ ο Διευθυντής Κλάδου Τσιμέντου Ελλάδος, Άγγελος Καλογεράκος, παρουσίασε τις δραστηριότητες του Τιτάνα.

Το «Βήμα του Μεταπτυχιακού Φοιτητή» εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα πρωτοβουλιών που υλοποιεί ο ΤΙΤΑΝ με επίκεντρο την εκπαίδευση, κατάρτιση και απασχολησιμότητα των νέων. Υλοποιείται από το 2002 και φιλοξενείται στα εργοστάσια ΤΙΤΑΝ στο Καμάρι Βοιωτίας και στην Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.

Έως σήμερα, σε 15 συνολικά εκδηλώσεις στο Καμάρι, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 3.200 φοιτητές από 6 εκπαιδευτικά ιδρύματα και 13 μεταπτυχιακά προγράμματα ενώ 71 εκπρόσωποι εταιριών και 19 ακαδημαϊκοί έχουν μεταφέρει προσωπική και εταιρική τεχνογνωσία και εμπειρία, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των αυριανών στελεχών για είσοδο στον επαγγελματικό στίβο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ