Έργο 1,14 εκατ. ευρώ για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας από τη Space Hellas

Την προμήθεια, εγκατάσταση και παράδοση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), Συστήματος Μεταγωγής Αεροναυτικών Μηνυμάτων AFTN/CIDIN/AMHS, ανέλαβε μέσω διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού η Space Hellas. Το ύψος της σύμβασης ανέρχεται σε 1.140.000 Ευρώ χωρίς ΦΠΑ και η διάρκεια υλοποίησης σε 16 μήνες.

Το νέο σύστημα HACAS (Hellenic AFTN/ CIDIN/ AMHS System) πρόκειται να αποτελέσει το νέο Διεθνές Κέντρο Επικοινωνιών Αθηνών, το οποίο είναι κόμβος του Παγκόσμιου Δικτύου Σταθερών Αεροναυτικών Τηλεπικοινωνιών.

Σκοπό του έργου αποτελεί η βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών που αφορούν στην αποστολή, λήψη και μεταγωγή Αεροναυτικών μηνυμάτων με ευέλικτο, αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο. Για το σκοπό αυτό θα αντικατασταθεί το υπάρχον σύστημα με νέο της εταιρίας Frequentis που υιοθετεί τις διεθνείς απαιτήσεις και πρότυπα ICAO και SES (Single European Sky). Το νέο σύστημα αξιοποιεί τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, με τη χρήση ανοικτών προτύπων και COTS (Commercial Off The Self) εξοπλισμού και λογισμικού, προσφέροντας υψηλή απόδοση σε συνδυασμό με υψηλή διαθεσιμότητα.

Επιπλέον, η Space Hellas θα προμηθεύσει και θα εγκαταστήσει όλο τον απαραίτητο συνοδευτικό εξοπλισμό πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, καθώς επίσης και τα απαραίτητα συστήματα για την προστασία της διαθέσιμης πληροφορίας. Θα παρασχεθούν επίσης όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες εγκατάστασης, εκπαίδευσης και τεκμηρίωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ