Ο Α. Δρακουλαράκος του Sushimou στους 100 κορυφαίους σεφ στον κόσμο

Στους 100 καλύτερους σεφ για το 2017 συμπεριλαμβάνεται ο ιδιοκτήτης και σεφ του Sushimou, Αντώνης Δρακουλαράκος, όπως ανακοινώθηκε χθες βράδυ στο Chefs World Summit που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό το τριήμερο 27-28 και 29 Νοεμβρίου.

Ο Αντώνης Δρακουλαράκος, ο ιδιοκτήτης και σεφ του αγαπημένου μας Sushimou, ανήκει λοιπόν πλέον στους 100 κορυφαίους σεφ του κόσμου, σύμφωνα με τη λίστα του γαλλικού περιοδικού Le Chef, καταλαμβάνοντας την εκατοστή θέση στη λίστα.

Στην κορυφή της λίστας, βρίσκεται ο Alain Passard του L’ Arpège στο Παρίσι, στη δεύτερη θέση ο Martin Berasategui από το Restaurant Martin Berasategui της Ισπανίας, στην τρίτη ο Pierre Garnaire από το Pierre Gagnaire στο Παρίσι, στην τέταρτη ο Michel Bras από το Le Suquet στο Λαγκιόλ της Γαλλίας, στην πέμπτη ο Seiji Yamamoto από το Nihonryori Ryugin στο Τόκυο της Ιαπωνίας, στην έκτη θέση ο Éric Frechon από το Épicure στο Παρίσι, στην έβδομη ο Jonnie Boer από το De Librije στο Σβόλε της Ολλανδίας, στην όγδοη ο Rene Redzepi από το Noma στην Κοπεγχάγη, στην ένατη ο Emmanuel Renaut από το Flocons de Sel στο Μεζέβ της Γαλλίας και τη δεκάδα συμπληρώνει ο Joan Roca από το El Celler de Can Roca στη Χιρόνα της Ισπανίας.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Sushimou είναι ένα μικρό εστιατόριο σούσι, μόλις 12 θέσεων στην οδό Σκούφου 6, στο κέντρο της Αθήνας. Ο ίδιος εξειδικεύτηκε στην τέχνη του σούσι στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2014. Όπως ανέφερε ο ίδιος στον ιστοτόπό του, το ονειρό του ήταν να ανοίξει στην Ελλάδα ένα μικρό και προσιτό σουσάδικο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ