Οι επενδύσεις των VC’s σε όλη την Ευρώπη

Το PitchBook ανακοίνωσε στοιχεία για το οικοσύστημα των VCs στην Ευρώπη, σχετικά με επενδύσεις, κεφάλαια που σήκωσαν, exits κλπ. αλλά και ποιες πόλεις είναι πιο ενεργές.

Το Λονδίνο παραμένει ένα δυνατό κέντρο χρηματοδοτήσεων Startups ενώ και η Βαρκελώνη είναι μια πολύ δραστήρια πόλη. Επίσης Βερολίνο και Στοκχόλμη έχουν πολύ υψηλά επίπεδα επενδύσεων σε κάθε γύρο.

Παρά την απειλή του Brexit, το Λονδίνο προς το παρόν φαίνεται να κρατάει τις δυνάμεις του αλλά είναι άγνωστο αν θα συνεχιστεί αυτή η τάση καθώς θα προχωράνε οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε κάθε περίπτωση καιροφυλακτούν αρκετές πόλεις για να πάρουν το όποιο μερίδιο από το Λονδίνο.

Στον πίνακα των πιο δραστήριων πόλεων αναφορικά με τις επενδύσεις VC βλέπουμε την Μαδρίτη αλλά και την Βαρσοβία ενώ είναι μαθηματικά βέβαιο ότι του χρόνου θα δούμε και τη Λισαβόνα σε αυτό τον πίνακα.

Τέλος, παρά το ότι έχει μειωθεί ο αριθμός των Exit το τρίτο τρίμηνο του 2016, έχει αυξηθεί η αξία τους ενώ σε γενικές γραμμές βλέπουμε ότι η Ευρώπη τα πάει καλά στο θέμα των επενδύσεων VCs το πρώτο εξάμηνο του 2016 παρά την αβεβαιότητα του Brexit.

Πηγή: Startupper.gr (στο Startupper.gr μπορείτε να δείτε και σχετικό γράφημα)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ