Δυνατά στον τομέα της ενέργειας η Cenergy Holdings του ομίλου Βιοχάλκο

Τις ευκαιρίες στον ιδιαίτερα δυναμικό και αναπτυσσόμενο τομέα της μεταφοράς ενέργειας προτίθεται να αξιοποιήσει περισσότερο η νέα εταιρία συμμετοχών Cenergy Holdings, μετά την ολοκλήρωση – εντός του Δεκεμβρίου 2016 – της διασυνοριακής συγχώνευσης διά απορροφήσεως των Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν τα στελέχη της εταιρείας, με βάση διεθνείς μελέτες και αναλύσεις, μέχρι το 2050, αναμένεται αλματώδης ανάπτυξη στην ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου, αλλά και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η αγορά της ενέργειας είναι ο κοινός παρονομαστής και των δύο εταιριών καθώς η ενέργεια για να μεταφερθεί χρειάζεται τόσο καλώδια όσο και σωλήνες χάλυβα.

Οι προοπτικές αυτές στον κλάδο της ενέργειας οδήγησαν στην ιδέα της Cenergy Holdings και της εν λόγω διασυνοριακής συγχώνευσης και της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός μεγαλύτερου οικονομικά οργανισμού, πιο ανταγωνιστικού, με μεγαλύτερη διεθνή έκθεση, ευκολότερη πρόσβαση σε χρηματοδότηση, με αυξημένες προοπτικές ανάληψης μεγαλύτερων έργων, ενώ με τη δημιουργία συνεργιών και οι δύο αυτές εταιρίες γίνονται περισσότερο ελκυστικές στους πελάτες τους.

Μέσα από ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων που παράγουν οι δύο εταιρίες, η Cenergy Holdings θα είναι σε θέση να τους προσφέρει διεθνή αναφορά και αξιοπιστία όταν αυτές διεκδικούν απαιτητικά διεθνή έργα ή αναζητούν δύσκολα προσβάσιμη διεθνή χρηματοδότηση.

Ως εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο Euronext των Βρυξελλών και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η Cenergy Holdings φιλοδοξεί να προσφέρει στη διεθνή επενδυτική κοινότητα την ευκαιρία να επενδύσει σε έναν πολλά υποσχόμενο κλάδο υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας. Η δυνατότητα ευχερέστερης πρόσβασης στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές αναμένεται ότι θα συντελέσει στην ενίσχυση των επιτευγμάτων των ελληνικών βιομηχανικών εταιριών και στη διασφάλιση μακράς διαρκείας απασχόλησης για το υψηλής κατάρτισης ανθρώπινο δυναμικό τους. Θα συμβάλει επίσης στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των παραγωγικών μονάδων τους και στην επιβεβαίωση των αναπτυξιακών και επενδυτικών προοπτικών τους.

Το χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings

Η Σωληνουργεία Κορίνθου συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους και πιο προηγμένους παραγωγούς σωλήνων χάλυβα για τον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου, με παγκόσμιο δίκτυο και πωλήσεις σε παραπάνω από 40 χώρες.

Cenergy_980χ620χIMG_8587

Αποτελεί εγκεκριμένο προμηθευτή πρώτης επιλογής των μεγαλύτερων εταιριών πετρελαίου και φυσικού αερίου παγκοσμίως και κύριο προμηθευτή κοίλων δοκών του κατασκευαστικού κλάδου, με εξαγωγές που αγγίζουν το 94% του κύκλου εργασιών. Πρόκειται για μια εταιρία με σημαντικές δυνατότητες που την καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστική για τους πελάτες και την αγορά, καθώς προσφέρει ευρεία γκάμα παραγωγής, πολύχρονη εμπειρία και κοστολογικά ανταγωνιστική παραγωγική βάση. Προσθέτει αξία στους πελάτες της με λύσεις βελτιστοποίησης του κόστους και ολοκληρωμένες υπηρεσίες “one stop shop”.

Ο όμιλος Cablel Ελληνικά Καλώδια, με παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων και παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες, αποτελεί εγκεκριμένο προμηθευτή των μεγαλύτερων διεθνών διαχειριστών ηλεκτρικών δικτύων και διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα εργοστάσια υποβρυχίων καλωδίων παγκοσμίως. Τομείς δραστηριότητας της Ελληνικά Καλώδια είναι η μεταφορά και διανομή ενέργειας στους κλάδους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών και μεταφοράς δεδομένων, των κατασκευών και της βιομηχανίας. Αξιοσημείωτη είναι και η υλοποίηση πάνω από 100 έργων με το κλειδί στο χέρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ