Η Panasonic επενδύει 60 εκατ. δολ. σε ρομπότ που διπλώνει ρούχα

Το ποσό των 60 εκατ. δολ. επενδύει η Panasonic στην εταιρεία Seven Dreamers. Η δεύτερη είναι γνωστή για το Laundroid, ένα ρομπότ που εξειδικεύεται στο να διπλώνει ρούχα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η εταιρεία χρηματοδοτεί μόνο το 10% του έργου και παρέχει την τεχνογνωσία για μια όλα σε ένα (all in one) συσκευή, η οποία θα μπορεί εκτός από δίπλωμα να πλένει και να στεγνώνει ρούχα και η οποία προορίζεται για διάθεση στην αγορά το 2019.

Σύμφωνα με την Seven Dreamers, το ρομπότ της μπορεί να διπλώσει ένα πουκάμισο σε 10 λεπτά –εντάξει αρκετά πιο αργά απ’ότι ένας άνθρωπος, αλλά θα μας λύσει τα χέρια στην κυριολεξία- και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μετά το Μάρτιο 2017.

Το Laundroid έχει μέγεθος ντουλάπας και χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και τεχνολογία αναγνώρισης εικόνας για το δίπλωμα και τοι στοίβαγμα ρούχων, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή του. Το Laundroid θα προγραμματίζεται είτε απευθείας είτε μέσω κινητού.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Seven Dreamers, ο μέσος άνθρωπος περνά πάνω από έναν χρόνο από τη ζωή του, για την ακρίβεια 9.000 ώρες, ή αλλιώς 375 ημέρες, διπλώνοντας ρούχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ