Συμβουλές από την LG Electronics Hellas για ένα ζεστό χειμώνα με χαμηλό κόστος

Διανύοντας μία χρονιά, όπου η εξοικονόμηση κόστους αλλά και η ανάγκη για αποτελεσματική θέρμανση αποτελούν προτεραιότητα, η LG Electronics έρχεται να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις θέρμανσης για οικιακές εφαρμογές. Τα συστήματα αντλιών θερμότητας Therma V της LG, εξασφαλίζουν μέγιστη απόδοση, ενώ ταυτόχρονα είναι ενεργειακά αποδοτικά, πιστοποιημένα από τον Διεθνή Οργανισμό Eurovent.

Οι αντλίες θερμότητας Therma V της LG διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, αντλούν την ενέργεια που υπάρχει στον αέρα του περιβάλλοντος και στη συνέχεια τη μεταφέρουν στο νερό, έτσι ώστε να θερμάνουν τους επιθυμητούς χώρους. Η λειτουργία τους είναι έως τέσσερις φορές ενεργειακά πιο αποδοτική σε σχέση με ένα παραδοσιακό σύστημα λέβητα πετρελαίου, με αποτέλεσμα να προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας, καθώς βασίζεται στον ατμοσφαιρικό αέρα και την ηλεκτρική ενέργεια.

LG Therma_V

Η LG, ως κορυφαία εταιρεία στην κατασκευή λύσεων για θέρμανση, παραθέτει χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για τη σωστή επιλογή και χρήση των αντλιών θερμότητας και για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας:

  1. Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο αντλίας θερμότητας ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του χώρου σας. Οι αντλίες Μονομπλόκ τοποθετούνται εύκολα σε ένα μπαλκόνι χωρίς την ανάγκη τοποθέτησης εσωτερικής μονάδας μιας και περιέχουν το υδροστάσιο, ενώ οι αντλίες διαιρούμενου τύπου είναι πιο κατάλληλες για περιοχές όπου η εξωτερική θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή καθώς οι σωληνώσεις που τρέχουν στο περιβάλλον δεν έχουν νερό αλλά ψυκτικό μέσο και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται ειδικό αντιπηκτικό υγρό.
  2. Ελέγξτε τις αντλίες θερμότητας μέσω των πολλαπλών τρόπων ελέγχου που διαθέτουν (ρύθμιση προσαγόμενου νερού, αυτόματη αντιστάθμιση, χρήση θερμοστάτη, κτλ).
  3. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία προσαγόμενου νερού ανάλογα με τη μεταβολή της εξωτερικής θερμοκρασίας, μέσω της λειτουργίας αντιστάθμισης, σε όσες αντλίες τη διαθέτουν.
  4. Συμβουλευτείτε έναν εξουσιοδοτημένο συνεργάτη για να επιλέξετε την κατάλληλη λύση ανάλογα με το υπάρχον υδραυλικό σύστημα θέρμανσης. Για παράδειγμα οι αντλίες υψηλών θερμοκρασιών είναι οι καταλληλότερες για την παροχή νερού έως και 80°C σε καλοριφέρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ