Dolphin: στη Third Point το Playa Grande έναντι 140 εκατ. ευρώ

Στην πώληση του έργου Playa Grande Golf & Resort, συμπεριλαμβανομένου του ξενοδοχείου Amanera στην Δομινικανή Δημοκρατία, προχώρησε η Dolphin Capital Investors (DCI) έναντι 140 εκατ. ευρώ. Αγοραστής είναι κοινοπραξία επενδυτών, με επικεφαλής τη Third Point LLC, που αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της DCI.

Η απόφαση πώλησης επήλθε προκειμένου να βελτιωθεί η ρευστότητα της εταιρείας και να επικεντρωθεί σε μικρότερο αριθμό έργων, με πρώτης προτεραιότητας έργα τα Kilada Hills Golf Resort στην Αργολίδα και Kea Resort στην Τζιά.

Να σημειωθεί ότι στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης των έργων του και της ενίσχυσης της ρευστότητας, ο όμιλος πούλησε νωρίτερα μέσα στο έτος το ποσοστό του 49,75% στην Aristo Developers Limited με έδρα την Κύπρο.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dolphin Capital κ. Μίλτος Καμπουρίδης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε περήφανοι για τη δημιουργία του έργου Playa Grande και του Amanera, το οποίο έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως ένα από τα κορυφαία θέρετρα και προορισμούς πολυτελείας στην Αμερική. Η πώληση αυτή θα συμβάλει ώστε να προχωρήσουμε με την ανάπτυξη νέων έργων και να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη των υφιστάμενων έργων που ήδη υπάρχουν στον επιχειρηματικό μας σχεδιασμό. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το Kilada Hills Golf Resort στην Αργολίδα, καθώς και το έργο στην Κέα στο οποίο θα ενταχθεί πεντάστερο ξενοδοχείο και τουριστικές κατοικίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ